Ρεκόρ δεκαετίας καταγράφηκε το 2017 στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπέρασαν τις 509.000 για πρώτη φορά, σημειώνοντας άνοδο 12%, ενώ οι προκρατήσεις για το 2018 κινούνται εξίσου ανοδικά και αναμένεται εκ νέου μεγάλη αύξηση.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στο πλαίσιο των επαφών της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στην Έκθεση Salon De Vacances στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των κορυφαίων τουριστικών ομίλων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την έναρξη νέων απευθείας πτήσεων και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών στο βελγικό ταξιδιωτικό κοινό. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση προτίμησης στη βελγική αγορά ως προορισμός θερινών διακοπών.

Στην έκθεση, ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο 200 τ.μ. και 12 συνολικά συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων οι Περιφέρειες Ν. Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, οι Δήμοι Κω και Βόλου, η Θάσος, ο Τουριστικός Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, ξενοδοχειακές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

Η κ. Κουντουρά εγκαινίασε το περίπτερο, ενώ συμμετείχε και μίλησε στην ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της Καρπάθου ως ο τιμώμενος προορισμός του ελληνικού περιπτέρου, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης στρατηγικής του υπουργείου για την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και των θεματικών τουριστικών προϊόντων, και με αφορμή της ανακοίνωσης νέας πτήσης του Ομίλου TUI από το Βέλγιο στην Κάρπαθο για το 2019.

Χαιρέτισε, επίσης, σε ειδική εκδήλωση για την προώθηση της Θάσου, όπου εγκαινιάζεται για πρώτη φορά νέα απευθείας πτήση από τις Βρυξέλλες για την Καβάλα και το άνοιγμα του προορισμού τη Θάσου από τον Όμιλο TUI. Σημειώνεται πως καθιερώνονται ακόμη 7 νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Βέλγιο για Καλαμάτα, Χανιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο σε συνεργασία του Ομίλου Thomas Cook και του αερομεταφορέα Brussel Airways.

Η κ. Κουντουρά απηύθυνε χαιρετισμό για την προώθηση της κρητικής γαστρονομίας σε ειδική γαστρονομική εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης που συνδιοργανώθηκε από τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών και την Περιφέρεια Κρήτης.

Τέλος, παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε ευρωπαϊκά και βελγικά ΜΜΕ για την στοχευμένη προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, μεταξύ των οποίων το Euronews, την καθημερινή γαλλόφωνη εφημερίδα La Libre Belgique, το δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό RTL, το μεγαλύτερο επαγγελματικό περιοδικό Travel Magazine, το ειδικευμένο περιοδικό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού Touring και την ομογενειακή ενημερωτική πλατφόρμα Newsville.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook