Συνάντηση με την τρόικα θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα είναι ανοιχτή σε συζήτηση για μια μικρή αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμμα το 2011, αλλά μόνο στο βαθμό που δικαιλογείται από τη μεγαλύτερη ύφεση.

Παραλλήλως πιέζει για δραστική περικοπή δαπανών, διαρθρωτικές αλλαγές (Μισθολόγιο σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, κλειστά επαγγέλματα) αλλά και για την εκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων.

Δέχεται μεν το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η δραματική κατάσταση στις αγορές δυσκολεύει την πώληση μεριδίων εισηγμένων εταιρειών αλλά συζητά επανακαθορισμό μόνο του προγράμματος και όχι των ποσοτικών στόχων. Ετσι ή αλλιώς η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις είναι τεράστια.

«Η ύφεση είναι βαθύτερη από αυτή που είχε υπολογίσει η ίδια η τρόικα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοσταθμό. «Αυτή τη στιγμή συζητάμε με την τρόικα, εκτιμούμε από κοινού τα μακροοικονομικά δεδομένα, δηλαδή το υψηλότερο μέγεθος της ύφεσης» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Εμείς μένουμε πιστοί στους στόχους» δηλώνει ο κ. Βενιζέλος. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων απάντησε ότι δεν θα υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα.

«Τα μέτρα είναι τα ψηφισμένα και ισχύοντα και αυτά που έχουν τη μεγάλη σημασία και που κάνουν τη διαφορά και διεθνώς είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές» είπε ο ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο tovima.gr, παραδέχθηκε ότι η τρόικα επιμένει για τα «διαρθρωτικά μέτρα, τα μέτρα που ανοίγουν τις αγορές, τα μέτρα που ανοίγουν την αγορά εργασίας, που ανοίγουν τα επαγγέλματα, που καταπολεμούν τη γραφειοκρατία».

«Ψάχνουμε εγγυήσεις ως χώρα πολύ πριν αναλάβω εγώ» είπε για το γνωστό θέμα που έχει προκύψει με τη Φινλανδία.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι «είναι σαφής η απόφαση και η εντολή που υπάρχει στα πρακτικά της Συνόδου Κορυφής η Ελλάδα να επιδιώξει διμερώς με τη Φιλανδία να την ικανοποιήσει».

Σημείωσε επίσης ότι κακώς η Φιλανδία δημοσιοποίησε τη συμφωνία χωρίς έγκριση από τους εταίρους και εκτίμησε ότι «όλες οι χώρες είναι εναντίον της Φιλανδίας» και ότι «οι χώρες που λένε \”θέλουμε και εμείς εγγύηση\” το λένε αυτό για να εξηγήσουν ότι δεν είναι σωστό να πάρει η Φιλανδία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook