Το φυτό είναι γνωστό σε όλους μας, αφού πρόκειται για το αντίδι ή αλιώς κιχώριο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Cichorium intibus και συναντάται σε πολλούς λαχανόκηπους ή στην εξοχή.

Η ρίζα του είναι μακριά και σαρκώδης και αν την επεξεργαστείτε σύμφωνα με τις οδηγίες μπορεί να σας δώσει μία σκόνη σαν τελικό προϊόν, που μοιάζει με στιγμιαίο καφέ αλλά δεν περιέχει καφεΐνη.

Η έλλειψη καφεΐνης του δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα έναντι του στιγμιαίου καφέ, αφού μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που για λόγους υγείας ή φαρμακευτικής αγωγής πρέπει να την αποφύγουν.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα