Αμφίβολη, παρά το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας και την ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων, θεωρεί ο Economist τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει όλο το χρέος της. «Ακόμη και οι υποστηρικτές της Ελλάδας αμφιβάλλουν εάν θα μπορέσει να αποπληρωθεί ποτέ ένα τόσο μεγάλο χρέος», αναφέρει σε ειδικό άρθρο του για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Economist και όπως αναφέρεται στην ιστιοσελίδα της εφημερίδας \”Nαυτεμπορική\”, τις ανησυχίες αυτές τροφοδοτεί η αργή εφαρμογή των οδηγιών της τρόικας για εξυγίανση του δημόσιου κλάδου, καθώς η Ελλάδα έχει χάσει τις προθεσμίες για μείωση του κόστους και αύξηση των εσόδων εξαιτίας της τεράστιας γραφειοκρατίας, όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στην τελευταία του επίσκεψη στη χώρα.

Οι καθυστερήσεις αυτές δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους αύξησης των εσόδων και μείωσης των δαπανών, υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό. «Οι ενδείξεις ότι η Ελλάδα έχει χαλαρώσει θα υπονομεύσει τη δυνατότητα διεξαγωγής μιας ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους της στο πλαίσιο της γαλλογερμανικής συμφωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Τίποτα δεν μπορεί να εξουδετερώσει εντελώς την απειλή της χρεοκοπίας», καταλήγει το περιοδικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook