Μετά από την προχθεσινή κυβερνητική απόφαση για τη διάθεση συνολικής πίστωσης 5 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο με σκοπό την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις καμένες δασικές εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα που επλήγησαν από πυρκαγιές τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ο Υφυπουργός και Βουλευτής Ρεθύμνου Μανώλης Όθωνας επικοινώνησε αρχικά με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ειδικό Γραμματέα Δασών κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, θέτοντας υπόψιν τους την πολύ μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν περιοχές του νοτίου Αγίου Βασιλείου από πυρκαγιές τον περασμένο Ιούλιο.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιο Καρούντζο και το Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Πιπεράκη, ούτως ώστε να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία από τους τοπικούς φορείς. Συγκεκριμένα, ζήτησε την ενεργοποίηση της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, που σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Βασιλείου θα καταρτίσει μελέτες αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων και αναδασώσεων, καθώς και άλλων ενδεχόμενων ενεργειών που κρίνονται απαραίτητες.

Οι σχετικές μελέτες και η ολοκληρωμένη πρόταση που πρόκειται να διαμορφωθούν, πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, ώστε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook