Τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου παρακολουθούν 200 και πλέον μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την υποστήριξη 50 εθελοντών καθηγητών.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, στο δημοτικό κατάστημα «Μαρίνα», το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και όσους εργάζονται  ώστε αυτό να συνεχίζει να παρέχει ουσιαστική στήριξη στους σπουδαστές του: «Κυρίως, θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Χάρις σε αυτούς, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 στο Τρίτο Δημοτικό Διαμέρισμα, μεγάλωσε και εξελίχτηκε σε σημαντική κοινωνική δομή που βοηθά κάθε χρόνο δεκάδες παιδιά. Πλέον,  λειτουργούν Κοινωνικά Φροντιστήρια και στα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως και στην Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών. Τα καλά αποτελέσματα των τελειόφοιτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις,  επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και με την κατάλληλη οργάνωση και πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ο εθελοντισμός μπορεί να παράγει σπουδαίο έργο» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Βλαχάκης, Μαρία Καναβάκη, Πέτρος Ινιωτάκης, Αριστέα Πλεύρη, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Μαρίνος Παττακός, Νίκος Φακουρέλης και Gian Andrea Garancini,, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης και Μαρία Κασσωτάκη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Γιάννης Ξυλούρης και Νίκος Αγγελάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Τσαπάκης και Νεκτάριος Ανδρεαδάκης.

Η βραδιά έκλεισε όμορφα με τραγούδια από την Τζωρτζίνα Αλεξάκη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου παρακολουθούν 200 και πλέον μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την υποστήριξη 50 εθελοντών καθηγητών. Τμήματα λειτουργούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς στα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα καθώς και στην Δημοτική Κοινότητα  Βασιλειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook