Πόλεμος ανακοινώσεων

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων απαντά η ΝΟΔΕ, αναφέροντας ότι αντι να δώσουν μια ουσιαστική απάντηση κάνουν αναφορές στο παρελθόν.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αντί να απαντήσει σε αυτά που καταγγέλλουμε, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, απλά ακολουθεί την  πεπατημένη πλέον κυβερνητική τακτική. Αναφορά στο παρελθόν.

Επί της ουσίας καμία απάντηση για το τι έχουν κάνει οι Χανιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα  της εκπαιδευτικής κοινότητας του τόπου τους. Μόνο ψέματα, αυταπάτες και τώρα τελευταία και όνειρα.

Η ευαισθησία τους και η αγάπη τους για την ελληνική παιδεία και τους μαθητές φαίνεται από αυτούς που έχουν επιλέξει για υπουργούς Παιδείας. Αρχικά τον Ν. Φίλη με αναπληρώτρια υπουργό την Σία Αναγνωστοπούλου και στην συνέχεια τον Γαβρόγλου με υφυπουργό τον Κώστα Ζουράρις. Τα τραγικότερα υπουργικά δίδυμα όλων των εποχών!

Μόνο ο Γαβρόγλου έχει δύο φορές παρουσιάσει το σχέδιο για τις νέες Πανελλήνιες εξετάσεις και τις δύο φορές το απέσυρε μετά την γενική κατακραυγή της εκπαιδευτικής κοινότητας. Για τον Ζουράρις τι να πούμε…

Η πραγματικότητα λοιπόν, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν, αφού η εικόνα της εκπαίδευσης αυτά τα τρία χρόνια έχει αλλάξει κατά πολύ προς το χειρότερο και αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

1. Μείωση δαπανών για την Παιδεία τα τρία τελευταία χρόνια και τώρα κραυγάζουν ότι έχει προβλεφθεί μία ελάχιστη αύξηση  για το 2018.
2.Ακόμα και σήμερα δεκάδες κενά σε μαθήματα ειδικοτήτων σε δημοτικά σχολεία αλλά και σε γυμνάσια και λύκεια των Χανίων.
3.Κατάργηση ολιγομελών τμημάτων των επαγγελματικών λυκείων  της υπαίθρου.
4.Με τον αποχαρακτηρισμό από δυσπρόσιτα των επαρχιακών σχολείων, καταργούνται τμήματα,  που σημαίνει ταλαιπωρία για τους μαθητές να πηγαίνουν στην πόλη αλλά και λιγότερες διδακτικές ώρες, άρα λιγότεροι διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών και στο τέλος κλείσιμο σχολείων.
5.Δεκάδες εκπαιδευτικοί  βρίσκονται στην διάθεση του ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Χανίων,  χωρίς οργανική θέση και ούτε θ’ αποκτήσουν σύντομα εξαιτίας των λιγότερων τμημάτων ενώ γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο κάθε χρόνο.
6.Στα σχολεία της πόλης τα τμήματα είναι ασφυκτικά γεμάτα εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι μαθητές από την επαρχία, χωρίς κανένα προγραμματισμό για νέες αίθουσες.
7.Απαξιώσατε τα σχολικά εργαστήρια φυσικών επιστημών και υπολογιστών καθώς και τους υπευθύνους των εργαστηρίων καταργώντας την 3ωρη εργαστηριακή απασχόληση και μετατρέποντας τελικά τα σχολικά εργαστήρια σε αίθουσες μαθήματος.
8.Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, είναι όμηροι του υπουργού Παιδείας ο οποίος διαδοχικά υπογράφει και μετά αποσύρει νομοσχέδια  για τις Πανελλήνιες εξετάσεις όπου έφτασε μάλιστα στο σημείο να σχεδιάζει  Πανελλήνιες εξετάσεις στα μέσα της σχολικής χρονιάς.
9.Με το νέο σας νομοσχέδιο ο εκπαιδευτικός εκτός από το διδακτικό του έργο, θα είναι υποχρεωμένος να εκτελεί και χρέη γραμματέα, κλητήρα, φύλακα και ότι άλλο χρειαστεί η σχολική μονάδα.
10.Για την ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια και την πρόσθετη διδακτική στήριξη στα λύκεια ούτε κουβέντα, καθώς το υπουργείο τα έχει «ξεχάσει» τελείως, αφού για να λειτουργήσουν χρειάζεται η πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών.
11.Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τι να σχολιάσουμε, την έχετε οδηγήσει στην απόλυτη παρακμή.
12.Ξεχάσατε τις υποσχέσεις σας για 20.000 νέους μόνιμους διορισμούς, εμπαίζοντας τους εκπαιδευτικούς που περιμένουν μάταια στις λίστες αναπληρωτών. 

Οι μαθητές που φοιτούν τώρα στα σχολεία της χώρας μας θα αποτελέσουν σε λίγα χρόνια την αιχμή του δόρατος για την κοινωνική, εργασιακή και οικονομική ανάταση της χώρας μας. Προτεραιότητα μας είναι, οι ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές, επιβράβευση της προσπάθειας και της αριστείας, καθώς και η δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών λυκείων τα οποία θα συνεργάζονται με επιχειρήσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα για την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών.

Όχι άλλα ψέματα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook