Αύξηση της συμμετοχής των τραπεζών στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων ως μέρος του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, αναμένει το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Frank Vogl, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το IIF, 40 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν εκδηλώσει δημοσίως τη στήριξή τους στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, σημείο-κλειδί της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για το νέο πακέτο των 159 δισ. ευρώ. Τα ιδρύματα αυτά κατέχουν συνολικά 70 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα ή περίπου το 50% των ομολόγων που είναι διαθέσιμα για ανταλλαγή.

Απαντώντας ηλεκτρονικά σε σχετική ερώτηση ο Vogl σημείωσε ότι κι άλλες τράπεζες φέρεται να έχουν υπογράψει παρασκηνιακά την ανταλλαγή ομολόγων γεγονός που τοποθετεί το συνολικό ποσοστό συμμετοχής στο 60%-70 % αυτή τη στιγμή, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής.

«Πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν δηλώσει μέσω των εθνικών αρχών τους ότι θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή αλλά δεν έχουν εξουσιοδοτήσει το IIF να ανακοινώσει τα ονόματά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vogl, ενώ εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι το ποσοστό συμμετοχής θα αυξηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook