Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στο Κολυμπάρι, πέρα από το συμβολισμό, επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία και την αντίληψη του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του για ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας της Κρήτης, αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής Χανίων Ε.Κουρουπάκη στην παρέμβασή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο και συνεχίζει,

Με τη λειτουργία των νέων αυτοδιοικητικών δομών που δημιούργησε ο Καλλικράτης γίνεται σαφές ότι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηριχτεί το μοντέλο ανάπτυξης είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους μπορεί και οφείλει να δημιουργήσει και να δρομολογήσει όλες τις αναπτυξιακές προϋποθέσεις με συγκεκριμένες δράσεις και έργα.
Είναι γνωστό ότι στις προηγούμενες δεκαετίες το γραφειοκρατικό και δυσκίνητο αθηνοκεντρικό κράτος αδίκησε την Κρήτη, καθώς κινήθηκε με ρυθμούς κατώτερους των απαιτήσεων και των προσδοκιών που δημιουργούσε η ιδιωτική πρωτοβουλία που άνθιζε στο νησί.
Σήμερα προβάλει, λοιπόν, ως αναγκαιότητα η σωστή διαχείριση του ΕΣΠΑ. Το ΕΣΠΑ αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο μέσω του οποίου οφείλουμε να απαιτήσουμε τη μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων, όχι μόνο σε επίπεδο ΠΕΠ Κρήτης το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα έχει την ορθολογικότερη κατανομή, αλλά και σε επίπεδο τομεακών προγραμμάτων των Υπουργείων στα οποία και πρέπει να στοχεύσουμε για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων μεγάλων έργων τα οποία έχει ανάγκη η Κρήτη.
Με σωστούς χειρισμούς από όλους και με τη συνεργασία φορέων και θεσμών θα καταφέρουμε να μπούμε σε σωστή αναπτυξιακή πορεία προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook