Για την παρουσία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, όπου βρέθηκε δίπλα από μέλη της Χρυσής Αυγής μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «αγαπούν την πατρίδα τους, με ένα τρόπο εριστικό».

Ο μουσικοσυνθέτης που συνέδεσε το όνομά του με την Αριστερά και τους αγώνες κατά της χούντας και των διωγμών, μίλησε στο Star για την ομιλία του την Κυριακή στο Σύνταγμα, τονίζοντας πως δεν ήταν η πρώτη φορά που διαδήλωνε στο συγκεκριμένο σημείο. «Το Σύνταγμα έχει πολύ στενή σχέση μαζί μου. Διαδήλωσα πρώτη φορά το 1943» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου των μακεδονικών οργανώσεων και φορέων για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ, προσθέτοντας πως: «Τότε που οι Γερμανοί θέλησαν να την δώσουν στους Βούλγαρους. Πρώτη φορά που οι Γερμανοί στην Ευρώπη είχαν δει δημόσια διαδήλωση. Δεν είχαν δει ποτέ. Αλλά το πληρώσαμε φοβερά με αίμα».

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε από την παρουσία του στο «πλευρό» της Χρυσής Αυγής, ο Μίκης Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο αριθμός των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης ήταν μικρός σε σχέση με το συνολικό πλήθος που βρισκόταν στη διαδήλωση. «Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος τι σημασία έχει;» είπε και πρόσθεσε: «Θα μου πείτε… γιατί τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν αλλά με ένα τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».

«Ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος από όλες τις κυβερνήσεις. Καμία κυβέρνηση από το 1944 μέχρι το 1992, που πάλι εγώ ως βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επέβαλα τον όρο “Mακεδονία” κι έγινε μετά δεκτό και από το συμβούλιο των αρχηγών. Πώς να δεχτούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ ήμασταν υπερπατριώτες» κατέληξε ο μουσικοσυνθέτης και πρώην βουλευτής και υπουργός.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook