Με την παρακάτω επιστολή οι γονείς και κηδεμόνες του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Έλους διαμαρτύρονται για την αναμοριοδότηση των σχολείων στην κατηγορία – Δυσπρόσιτα.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για την πρόθεση – πρόταση του Υπουργείου Παιδείας (αρ. πρωτ. 227206/ΓΔ4/22-12-2017 έγγραφο του ΥΠΕΘ) ωα προς την αναμοριοδότηση των σχολείων στην Κατηγορία _ Δυσπρόσιτα.

Συγκεκριμένα η παραπάνω πρόταση τείνει στην υποβάθμιση ως προς την μοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Έλους , πράγμα απαράδεκτο καθώς πληρούν όλα τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν την κατηγορία ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ (σχολική μονάδα εκτός πρωτεύουσας Νομού, υψομετρική διαφορά κατά την μετάβαση από την πρωτεύουσα του Νομού στο σχολείο, επικίνδυνο οδικό δίκτυο μέχρι το σχολείο, μη εναλλακτική διαδρομή πρόσβασης, συνεχόμενη μείωση του πληθυσμού της έδρας των σχολικών μονάδων κτλ).

Η πρόταση του ΥΠΕΘ για αναμοριοδότηση θα έχει ως συνέπεια :

Να αυξηθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών για την λειτουργία τμημάτων
Θα επιφέρει καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων
Την μελλοντική, εξαιρετικά δύσκολη, στελέχωση των σχολείων μας με εκπαιδευτικό προσωπικό

Συνοψίζοντας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο ΜΗ χαρακτηρισμός των σχολείων μας, ως δυσπρόσιτο, θα έχει ως συνέπεια τη μόνιμη ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των σχολείων, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας, τα οποία σημειωτέων, στερούνται άλλων διεξόδων και επιλογών.

Για όλα όσα έπονται, εμείς οι κάτωθι υπογεγραμμένοι γονείς – κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε Ιναχωρίου, Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων διαμαρτυρόμαστε με την πρόταση του Υπουργείου που τείνει έμμεσα πλην σαφώς στην ολοκληρωτική υποβάθμιση και σταδιακή συγχώνευση, των υπαρχόντων μονάδων, Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Έλους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook