Κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή

Με αφορμή τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό ζήτημα, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση την Παρασκευή 7/02/2018, με ομοφωνία των παρόντων μελών του προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος: 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά στηρίζει την απόφαση του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ μετά από πρόταση του ‘’Αυτοδιοικητικού Δικτύου Στήριξης του Παλαιστινιακού Ζητήματος’’ που ζητά:
-Την αναγνώριση από την Ελληνική Κυβέρνηση ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
-Την αποκατάσταση των ανθρώπινων και εθνικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
-Το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
-Την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.
-Τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης.
-Τον τερματισμό του παράνομου εποικισμού στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.
-Τη δίκαιη και συμφωνημένη λύση στο δράμα των προσφύγων, βάσει του Ψηφίσματος 194 του ΟΗΕ.
-Την ειρηνική συνύπαρξη δύο κυρίαρχων, δημοκρατικών κρατών, χωρίς διαχωριστικά τείχη, με καθορισμένα, ασφαλή και αμοιβαία αναγνωρισμένα σύνορα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.
-Την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, με την αυτοδιοικητική συνεργασία που περιλαμβάνει την αδελφοποίηση μεταξύ των Δήμων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων και της γενικότερης αλληλοβοήθειας

Το ψήφισμα του δήμου Πλατανιά για τους αγρότες

Γίνεται γνωστό  ότι εν μέσω των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου των Χανίων και ολόκληρης της χώρας που βάλλεται από καταιγισμό επαχθών οικονομικών μέτρων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση στις 7/02/2018, με ομοφωνία των παρόντων μελών του ενέκρινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά εκφράζει την αγωνία και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των αγροτών που καταγγέλλουν και τάσσονται «κατά» των προωθούμενων μέτρων υπερφορολόγησης και υπέρογκης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.
Επειδή στη σημερινή εποχή της κρίσης, ο πυλώνας Αγροτική Ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και των παραγωγών, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην έξοδό της από την οικονομική κρίση».  

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί από αντιπροσωπεία του Δήμου Πλατανιά στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια, να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, στους κ.κ. υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στους κ.κ. βουλευτές του νομού Χανίων, στον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook