Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι κληρώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Χανίων, μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης. Στην Α\’ Κατηγορία το πρωτάθλημα συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο διεξαγωγής αλλά αυτό που αλλάζει είναι η α\’φάση που θα γίνεται στις έδρες των ομάδων σύμφωνα με την κλήρωση και όχι σε ουδέτερα γήπεδα.
Για να γίνει αυτή η αλλαγή έπρεπε να ψηφίσουν οι ομάδες και το αποτέλεσμα ήταν 18-2, με Γρανίτη και Ακρίτα μόνο να επιθυμούν να παραμείνει το σύστημα με τα ουδέτερα γήπεδα στην πρώτη φάση. 
Το περσινό \”ζευγάρι\” του Κυπέλλου Χανίων, Ακρίτας και Κισαμικός, βρέθηκαν από νωρίς αντίπαλοι, μιας και κληρώθηκαν στον 2ο όμιλο, με το μεταξύ τους ντέρμπι να είναι την 3η αγωνιστική στο Καστέλι. Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας και στους 2 ομίλους:

Η 1η αγωνιστική:
1ος όμιλος:
ΑΟ Περιβολίων-Ίκαρος Μ.
Τιτάν-Αστέρας Μαν.
Ηρακλής Νερ.-Πανακρωτηριακός
Δόξα Παχ.-Ιωνία
Ροδωπού-Άρης Σ. 

2ος όμιλος:
ΔΑΑΟΧ/ΑΟΔΑ-Παλαιόχωρα
Θύελλα Καλ.-Ασπίδα
Κεραμειά-Ακρίτας
Κορωνίδα-Κισαμικός
Γρανίτης-Κρ. Αστέρας

Στην Β\’ Κατηγορία επέστρεψε μετά από χρόνια ο Άρης Βουκολιών, μετά την αποχώρηση του Ελ. Βενιζέλου, ενώ πρότεινε να γίνει πρωτάθλημα 20 ομάδων με 2 ομίλους κάτι για το οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ, Γιώργος Βούρβαχης, τόνισε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και ότι έπρεπε οι ομάδες να είχαν στείλει την πρόταση νωρίτερα.

1η αγωνιστική:
Διαγόρας-Δάφνη
Χάλης-Ποσειδών Τσικ.
Νέοι Χανίων-Ιδομενέας
Αλμυρός-Πλάτανος
Άρης Β.-Φωστήρας Αγ. Σαράντα
Νέος Αστέρας-Παγχανιακός
Α.Ε. Κυδωνίας-Απόλλων
Διγενής-Σπάθα
Άμιλλα-ΕΘΚ

Στην Γ\’ Κατηγορία υπήρχαν οι εκπλήξεις αφού πέρα από τα νέα σωματεία Νέοι Μινωταύρου και Νέος Σαμψών Στύλου, προέκυψε ακόμα ένα που ονομάζεται Α.Ε. Απτέρων, ενώ επέστρεψαν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και οι Νέοι Περιβολίων, που θα εδρεύουν στο Βάμο και θα αποτελέσουν την θυγατρική ομάδα του Ακρίτα.

1η αγωνιστική:
Ίκαρος Τ.-Σφακιά
Νέος Σαμψών-Υρτακίνα
Νέοι Περιβολίων-ΑΕΚ Χανίων
Ατρόμητος-Νέοι Μινωταύρου
Άπτερα-Πέργαμος
Τάλως-ΙΝΚΑ

Η Α\’ και Β\’ ΕΠΣΧ θα ξεκινήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ για την Γ\’ οι ομάδες θα ενημερωθούν τέλη Οκτώβρη για το πότε θα γίνει η σέντρα.
Το σαββατοκύριακο επίσης συνεχίζεται το Κύπελλο ΕΠΣΧ με την β\’ φάση, ενώ το Super Cup της ΕΠΣΧ ανάμεσα σε Ακρίτα και Μινώταυρο είναι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Ε.Σ. Χανίων. 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook