Ο Δεκαπενταύγουστος είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να απολαύσει κανείς, παρέα με τα αγαπημένα του πρόσωπα (και τους εορτάζοντες φυσικά! ) ένα άκρως απολαυστικό γεύμα. Τι καλύτερο από τις αγαπημένες μας χοιρινές μπριζόλες; Ανάψτε κάρβουνα και καλή διασκέδαση!

Τι θα χρειαστείτε:

• 4 χοιρινές μπριζόλες

• Κομμένες φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Για τη μαρινάτα:

• 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου

• 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί

• 1 κουταλιά της σούπας καυτερή μουστάρδα

• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

• ½ κουταλιά κανέλα

• ½ κουταλιά μαύρο πιπέρι

• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Πώς θα το ετοιμάσετε:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα. Τοποθετείστε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη τσάντα, κατάλληλη για τρόφιμα, μαζί με το μείγμα. Βεβαιωθείτε, πως το κρέας είναι πλήρως σκεπασμένο από το μείγμα σας. Βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες.

Όταν είστε έτοιμοι, ανοίξτε τη σακούλα και τοποθετείστε το κρέας πάνω στη σχάρα. Σερβίρετε μαζί με σαλάτα και με τις κομμένες φέτες του λάιμ. Είστε έτοιμοι!

reader.gr