Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατήγγειλε χθες τις φρικτές ωμότητες στις φυλακές της Συρίας, αντιδρώντας σε μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που αναφέρει 88 θανάτους από βασανιστήρια.

«Μια κυβέρνηση που δολοφονεί και βασανίζει τους ίδιους τους πολίτες της, ανάμεσα τους και παιδιά, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμη από οποιονδήποτε από μας», δήλωσε η Βικτόρια Νάλαντ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, σημειώνοντας ότι δέκα από τους φυλακισμένους που πέθαναν ήταν ηλικίας 13 έως 18 ετών.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε την Τρίτη 88 θανάτους κρατουμένων, που συνελήφθησαν στον πλαίσιο της καταστολής κατά των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, και αυτό μόνο για το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως την 15η Αυγούστου. Οι κρατούμενοι που πέθαναν ήταν όλοι άνδρες.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, τα βασανιστήρια και η κακομεταχείριση έχουν οδηγήσει ή συμβάλει στο θάνατο τουλάχιστον 52 από αυτούς.

Η Νάλαντ αποκάλυψε από την πλευρά περιπτώσεις ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων. Η ίδια σημείωσε ότι η γιορτή του Fitr, με την οποία ολοκληρώνεται το Ραμαζάνι, ήταν φέτος μια περίοδος θλίψης και πένθους για πολλές οικογένειες της Συρίας, λόγω των αδυσώπητων επιθέσεων του καθεστώτος εναντίον του λαού του.

Καλώντας τον κ. Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει από τις 18 Αυγούστου τις εισαγωγές πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τη Συρία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook