Για πλήρη παραχώρηση της έκτασης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, με την προϋπόθεση ωστόσο καταβολής ετήσιου αντιτίμου από τον δήμο Χανίων, της τάξεως περίπου των 80.000 ευρώ

Συγκεκριμένα σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας με τον υπουργό Άμυνας, ο Πάνος Κάμμένο συμφώνησε να γίνει η παραχώρηση του 100% της έκτασης που καταλαμβάνει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου για 99 χρόνια, με την υποχρέωση όμως του δήμου Χανίων να καταβάλλει ετήσιο αντίτιμο το οποίο ανέρχεται στο 5% της σημερινής αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Το ποσό αυτό υπολογίζεται στις 80.000 ευρώ το οποίο θα δίδεται από τον δήμο ετησίως στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο ανήκει το στρατόπεδο.

Για το σημείο υποδοχής οπλιτών υπήρξε αίτημα από τον δήμαρχο Χανίων και τους παριστάμενους βουλευτές να μην λειτουργήσει ως τέτοιο και να ληφθεί άμεση σχετική απόφαση. Ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός, όμως είπε ότι επίσημη απάντηση θα έχουμε τις επόμενες ημέρες γιατί είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα, κυρίως επειδή έχει ήδη ειδοποιηθεί μια σειρά.

Στη σύσκεψη εκτός από τον δήμαρχο Χανίων, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης. Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, δεν μπορούσε να παραστεί λόγω έτερης συνάντησης.

Για το θέμα και την εξέλιξη αυτή θα υπάρχει ενημέρωση των επικεφαλής των συνδυασμών και στη συνέχεια αυτό θα τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Δείτε την ανακοίνωση του δήμου Χανίων για το θέμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook