Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων, διοργανώνει σύσκεψη, συζήτηση για τις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/2/18 στο ΕΒΕΧ στις 19.30.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων:

“Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και έμπορων  Χανίων σας καλεί να  συμμετέχετε  μαζικά  και ουσιαστικά στα σωματεία  σε καθημερινό  συλλογικό αγώνα για την επιβίωση μας, ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να μας αφανίσουν και να ανοίξουν τον δρόμο για την ολοκληρωτική κυριαρχία των μονοπωλίων. 

Το προηγούμενο διάστημα είμασταν μαζί με την αγωνιζομένη αγροτιά στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, γιατί  πιστεύουμε ότι ο  αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός με τους εργαζομένους, με τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης  Ευρωπαϊκής ένωσης. Πολιτικές που θέλουν να δυναμώσουν τα μονοπώλια σε βάρος μας. Οι  αγώνες των μικρών αγροτών έδειξαν ότι έχουν και αποτελέσματα όπως: Ο ακατάσχετος λογαριασμός, το αφορολόγητο, η επιστροφή φόρου πετρελαίου ,η κατάργηση του φόρου στο κρασί, η αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα. Το επόμενο διάστημα δίνουμε την μάχη μέσα στα σωματεία και τους συλλόγους μας ενάντια στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα καλό για τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους από τις πλειοψηφίες  των ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕΕ.

Πολύ  πρόσφατα η πλειοψηφία της ΕΣΕΕΕ πανηγύριζε για τα «ματωμένα» πλεονάσματα, και ότι βγαίνουμε επιτέλους στις αγορές αδιαφορώντας ότι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης διώχνει χιλιάδες μικροέμπορους και αυτοαπασχολούμενους από τα μαγαζιά τους .Επίσης  η πλειοψηφία  του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι έχει διαλέξει στρατόπεδο εναντία στα συμφέροντα των μικρών έμπορων και επαγγελματιών . Έτσι σε πρόσφατη συνεδρίαση, η πλειοψηφία, καταψήφισε  την πρόταση της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου αυτή η στάση που κρατούν οι πλειοψηφίες των ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕΕ ! Είναι η στάση που ανακάλυψε «θετικά σημεία» στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα νομοσχέδιο όμως  που επισπεύδει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και έχει μια σειρά ρυθμίσεις για τα επαγγέλματα των αυτοαπασχολούμενων. Είναι πάγια η στάση στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και των στημένων κοινωνικών διαλόγων που πιστά ακολουθούν οι πλειοψηφίες αυτές πολλά χρόνια τώρα. Για άλλη μια φορά σφυρίζουν αδιάφορα στις προτάσεις της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης για κινητοποιήσεις. 

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους ,τους μικρούς επαγγελματίες τους μικρούς εμπόρους να βγάλουν συμπεράσματα και μέσα από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. 

Με όλες τους, τις δυνάμεις, μαζικά  να οργανώσουν τις αγωνιστικές τους δράσεις απάντηση στις επερχόμενες κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Καλούμε τους συνάδελφους επαγγελματίες, τα δ.σ. των σωματείων να συμμετέχουν  και να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στη   σύσκεψη  στο ΕΒΕΧ την ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2/2018 και ώρα 19:30 με θέμα: Κατασχέσεις και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.   

Κάτω τα χεριά  από των ιδρώτα του αυτοαπασχολούμενου, του μικρού επαγγελματία ,του εργαζομένου.”     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook