Η προσπάθεια των ΗΠΑ να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν θα παρουσιαστεί σε ένα δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και ανώτερους αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ανακοίνωσε χθες το δίκτυο History Channel.

Το ντοκιμαντέρ «Στoχεύοντας τον Μπιν Λάντεν» θα μεταδοθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, και θα χρησιμοποιεί δραματικές αναπαραστάσεις και βίντεο από τις ειδήσεις για να εξετάσει όσα γίνονταν στα παρασκήνια επί των ημερών αρκετών κυβερνήσεων των ΗΠΑ για τον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Το History Channel αναφέρει ότι στο πρόγραμμα αυτό για πρώτη φορά ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου μιλούν εκτενώς στην τηλεόραση σχετικά με την επιχείρηση Μπιν Λάντεν.

Ο σύμβουλος επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας Τομ Ντόνιλον, ο πρώην διευθυντής της CIA Μάικλ Βίνσεντ Χέιντεν, και ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας Τζον Ο. Μπρέναν είναι μεταξύ αυτών που έχουν δώσει συνέντευξη για το πρόγραμμα αυτό.

Ο Ομπάμα μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «60 Λεπτά» τον Μάιο σχετικά με την επιχείρηση Μπιν Λάντεν, αλλά το επερχόμενο πρόγραμμα του History Channel είναι μια από τις πρώτες σε βάθος τηλεοπτικές αναλύσεις της προσπάθειας για την σύλληψη του.

Η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης Κάθριν Μπίγκελοου επίσης εργάζεται πάνω σε ένα ταινία μεγάλου μήκους για το «κυνήγι» του ηγέτη της Αλ Κάιντα που αναμένεται να βγει στις αίθουσες στα τέλη του 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook