Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών τελέσθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον περιώνυμο και μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Χαραλάμπους

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών τελέσθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον περιώνυμο και μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στα Λενταριανά Χανίων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Το παρών στον Αρχιερατικό Εσπερινό έδωσαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης,  Αντιδήμαρχοι της πόλεως μας και άλλες αρχές.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και συλλειτουργούντων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας, τοπικών και στρατιωτικών αρχών, του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα, του Δημάρχου Κισάμου κ. Θεωδώρου Σταθάκη, αντιδημάρχων, Aρχόντων του Οικουμενικού μας Θρόνου και εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών που συνέρρεαν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου και τμήμα του θαυματουργού Λειψάνου  που βρίσκεται μόνιμα στο ναό.

Και τις δύο ημέρες το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο του Αγίου Χαραλάμπους.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας και ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, όλους του Κληρικούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου, τους χορούς των ιεροψαλτών που κόσμησαν τα αναλόγια με υπέροχους ύμνους,  τον Δήμαρχο Χανίων και τον Δήμαρχο Κισάμου καθώς και όλο τον κόσμο και τα μικρά παιδιά που με ευλάβεια και κατάνυξη παρακολούθησαν όλες τις λατρευτικές συνάξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook