Πλήρης «παραχώρηση» του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ την περασμένη Παρασκευή, παρουσία του Π. Καμμένου, τριών βουλευτών του νόμου και του δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα.

Πλήρης «παραχώρηση»  όμως έναντι χρημάτων, έναντι ενοικίου, άρα όχι παραχώρηση, αλλά με απλά λόγια ζητήσαμε να πληρώσουμε και το δέχτηκαν, (το ζητήσαμε ή το επέβαλαν και το δέχτηκε ο δήμαρχος και οι βουλευτές;) εγκαταλείποντας ουσιαστικά τη θέση και το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια για δωρεάν (και χωρίς αντάλλαγμα) παραχώρηση στο δήμο Χανίων.

Γιατί έγινε αυτό κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Ίσως θεώρησε ο Δήμαρχος Χανίων ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά και γιατί σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά (;).

Μήπως όμως αυτή η λύση δεν είναι και η καλύτερη; Μήπως το τίμημα είναι μεγάλο σε σχέση με τη μίσθωση και τη συνολική αξία του ακινήτου;

Ή μήπως υπήρχε τρόπος να το πάρουμε δωρεάν και απλά δεν τον αναζητήσαμε;

Δεν το ξέρουμε αυτό. Ίσως να αποκαλυφθεί στη συζήτηση που θα γίνει για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το σίγουρο όμως, είναι ότι και στο παρελθόν, όταν χρειάστηκε να πάρουμε τους Αγίους Αποστόλους, μια έκταση που ήθελαν να τη μοιραστούν οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες αλλά και μεγάλοι επενδυτές ξενοδοχείων, ο τότε Δήμαρχος χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και την πήρε ολόκληρη, περίπου 450 στρέμματα και χωρίς καμία δέσμευση.

Και ερχόμαστε τώρα να πανηγυρίζουμε που πήραμε 56 στρέμματα με αξία κατά κάποιους 1,6 εκ € και θα δώσουμε συνολικά 8 εκ € στο τέλος της μίσθωσης για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου. Και αν είναι μόνο 8 εκ € και δεν γίνει αναπροσαρμογή στο μίσθωμα στο μέλλον.

Και γιατί δεν πάμε να δώσουμε τα χρήματα στους Αγίους Αποστόλους να φτιάξουμε εκεί το όποιο πάρκο θέλουμε; Βέβαια εκεί δεν θα γίνει μητροπολιτικό πάρκο με την έννοια που το παρουσιάζει ο Δήμος Χανίων. Στην περίπτωση όμως του στρατοπέδου Μαρκοπούλου κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει, υπάρχουν πολλές διαφωνίες για τη χρήση, από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καν μία προμελέτη και ούτε βέβαια πηγή χρηματοδότησης.

Και πολύ φοβάμαι ότι μέχρι να γίνουν όλα αυτά (αν γίνουν), το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου θα είναι μία αλάνα 56.000 τετραγωνικών μέτρων την οποία θα πληρώνουμε χρυσάφι… την ώρα που ακόμα υπάρχουν μαθητές στο Δήμο Χανίων που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook