Με συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στη Κρήτη.

Στα Χανιά, ύστερα από τις αποφάσεις της τελευταίας συνάντησης Επιτροπών Αγώνα του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, στις 11 το πρωί, με σημείο συνάντησης την πλατεία των Νέων Καταστημάτων.

Στο Ηράκλειο, οι κινητοποιήσεις των φοιτητών των ΤΕΙ, εκτός από το αίτημα κατάργησης του νέου νόμου, αφορούν στο μείζον θέμα των φοιτητικών εστιών καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι σπουδαστές, πολλοί κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Στη 13.00 θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην πρυτανεία, με αίτημα καμία εφαρμογή του νέου νόμου, ενώ στις 19.00 προγραμματίζεται συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου με προσυγκέντρωση στη πλατεία Λιονταριών.

Στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε, χωρίς μεγάλη συμμετοχή το πρωί της Τετάρτης, πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών, ενάντια στις αλλαγές που φέρνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο ο νέος νόμος της κυβέρνησης.

Όπως διαμηνύουν όμως οι φοιτητές, δίνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα για το τί πρόκειται να ακολουθήσει, η χθεσινή πορεία ήταν τα «προεόρτια» των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook