Με παρατράγουδα που κατέληξαν σε σοβαρές καταγγελίες και μηνύσεις έγινε σήμερα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΗ, όπου απεχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας η πλειοψηφία της Διοίκησης.

Σύμφωνα με καταγγελία, αιτία της αποχώρησης ήταν οι τραμπουκισμοί και οι εκφοβισμού που δέχτηκαν κατά τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού ν. Ηρακλείου, εργαζόμενοι, υποψήφιοι αλλά και τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ, από συνδικαλιστές του ΚΚΕ.

Μάλιστα, η Δικαστική Αντιπρόσωπος κατά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, κάλεσε την Αστυνομία, με πρόθεση να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, για προπηλακισμό, που όπως η ίδια επεσήμανε, δέχτηκε. 

Το ΕΚΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τα γεγονότα:

Σήμερα κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, η πλειοψηφία της Διοίκησης του, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους τραμπουκισμούς, τους εκφοβισμούς και τους εκβιασμούς, που δέχτηκαν κατά τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού ν. Ηρακλείου, εργαζόμενοι, υποψήφιοι αλλά και τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ, από συνδικαλιστές του ΚΚΕ. Το ΕΚΗ καταδικάζει με αυτό τον τρόπο την οποιαδήποτε βία, απ’ όπου αυτή και αν προέρχεται. 

Να σημειωθεί ότι η Δικαστική Αντιπρόσωπος κατά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, κάλεσε την Αστυνομία, με πρόθεση να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, για προπηλακισμό, που όπως η ίδια επεσήμανε, δέχτηκε. 

Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμία ενέργεια, που θα πλήττει τις δημοκρατικές διαδικασίες των Συνδικάτων του ΕΚΗ.
Εξάλλου, μεγαλειώδης ήταν η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό, οι οποίοι «δεν μάσησαν» σε απειλές και εκβιασμούς και συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου τους, αναδεικνύοντας τις Δημοκρατικές Δυνάμεις, στο Συνδικάτο τους, στο ΕΚΗ, αλλά και στην Ομοσπονδία τους, «δίνοντας»  μόλις 20 ψήφους από τις 511, στην παράταξη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ
ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ
ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook