Έντονη ανησυχία επικρατεί στον θεατρικό κόσμο μετά από τις απανωτές διαρρήξεις μέσα σε ένα μήνα σε θέατρα και μια μουσική σκηνή. 

Δεκαπέντε χώροι μπήκαν στο στόχαστρο μέσα σε ένα μήνα, σε κάποιους μπήκαν και τη δεύτερη φορά αφαιρώντας από τα θέατρα εισπράξεις ταμείων, ηλεκτρολογικό και τεχνικό εξοπλισμό.   

Με ανάρτηση στο Facebook ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς μιλά για τις διαρρήξεις. Ο σκηνοθέτης καταγγέλλει ότι μέσα σε ένα μήνα 15 χώροι έχουν διαρρηχθεί, με τη λίστα να μεγαλώνει. Μόλις τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 3:07 έγινε άλλη μία διάρρηξη στο θέατρο Βαφείο, κατά την οποία έσπασαν την κεντρική πόρτα.  Όπως αναφέρει ο κ. Καρατζιάς «το Βαφείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Μυθωδία που διέρρηξαν χτες! Και 150 μέτρα πιο πέρα από το Vault, που διέρρηξαν το Σάββατο!» Συνολικά οι μέχρι στιγμής χώροι είναι: Βαφείο, Μυθωδία, Αθηνά, Δήλος, Olvio, 104, Σύγχρονο, Πρόβα, Λύχνος τέχνης και πολιτισμού, Νέο Ελληνικό Θέατρο (του Γιώργου Αρμένη), θέατρο ΠΚ, ELIART, ΑΒΑΤΟΝ (2 φορές), Σημείο (2 φορές) και Vault.   

Οι κάμερες ασφαλείας του θεάτρου στο Βοτανικό κατέγραψαν δύο διαρρήκτες και εικάζεται ότι οι ίδιοι έχουν μπει και στις υπόλοιπες σκηνές. 

Ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία των ερευνών. 

Οι άνθρωποι του θεατρικού κόσμου είναι θορυβημένοι και το τελευταίο διάστημα αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας και τοποθετούν συναγερμούς.

lifo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook