Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην 64η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης για την AlfaRomeo 4C Concept, τη γοητευτική συνέχεια μιας ιστορίας που ξεκίνησε το Μάρτιο στη Γενεύη.

«Μέρος δεύτερο» για την Alfa Romeo 4C Concept, που αναμένεται να ενθουσιάσει στη Φρανκφούρτη τους πιστούς φίλους της ιταλικής εταιρείας και όχι μόνο. Τώρα πλέον βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην έκδοση παραγωγής της, της οποίας οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2013. Μέχρι τότε, όσοι μπορούν και θέλουν να την αγοράσουν –δε θα είναι δα και απλησίαστη, από οικονομικής πλευράς, κάθε άλλο- θα ονειρεύονται την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες της, σχολιάζει το 4troxoi.gr.  

 

Supercar τσέπης

Η αισθητική και το σχήμα της είναι το πρώτο διεγερτικό σημείο, καθώς υπερτονίζει αυτό που στην πραγματικότητα είναι: supercar τσέπης. Η Alfa Romeo 4C Concept ενσωματώνει την εμπειρία που αποκτήθηκε από την 8C και την 8C Spider, ωστόσο υπάρχουν και σημαντικές διαφορές. 

\"\"

 
Ταυτότητα
Διθέσια, μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς και κινητήρας τοποθετημένος στο κέντρο κάνουν σαφείς τις προθέσεις των Ιταλών. Το μηχανικό σύνολο των 1.75 λίτρων αποδίδει 200 ίππους ισχύος, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν λίγοι για ένα καθαρόαιμο supercar.
\"\" 
Όμως, το συνολικό βάρος της, λόγω της χρήσης ελαφρών υλικών όπως είναι το ανθρακόνημα και το αλουμίνιο, υπολογίζεται μόλις στα 850 κιλά, συνθήκη που δίνει μια αναλογία 4 κιλών ανά ίππο. Με τη συνδρομή του κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη της Alfa Romeo (TCT), οι επιδόσεις της πλησιάζουν πολύ αυτές ενός πραγματικού supercar (0-100 χλμ./ώρα: 5 δλ.). 

\"\"

 
ΑLFAROMEO 4C CONCEPT
ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αμάξωμα: Διθέσιο coupe
Κινητήρας: 4κύλινδρος turbo σε σειρά
Θέση κινητήρα: Στο κέντρο
Κυβισμός: 1.742 κ.εκ.
Μετάδοση κίνησης: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο ταχυτήτων: διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων (TCT)
0-100 χλμ./ώρα: 5 δλ.
Βάρος: 850 κιλά
Κιλά ανά ίππο: 4

\"\"

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook