Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Τελ-Αβίβ «ΙΜΤΒ», που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ 6 και 7 Φεβρουαρίου 2018.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Τελ-Αβίβ «ΙΜΤΒ», που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ 6 και 7 Φεβρουαρίου 2018.

 

Η  Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε ως συνεκθέτης  εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη  Ρεθύμνης κα Λιονή Μαρία, τον Περιφερειακό Σύμ-βουλο, εντεταλμένο σε θέματα Τουρισμού, κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη, τον Περιφερειακό Σύμ-βουλο Ηρακλείου, κ. Μαρή Γεώργιο,  και το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότη-τας Ρεθύμνης, που είχε και την εποπτεία της συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης.
Σε ένα χώρο έκτασης  6.000 τ.μ, με 402 περίπτερα, συμμετείχαν 50 χώρες και υπολογίζε-ται ότι ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 25.500. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση του Τελ-Αβίβ είναι η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη, που λαμβάνει χώρο στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ισραήλ αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά, καθώς οι Ισραη-λινοί πραγματοποιούν 4.000.000 ταξίδια το χρόνο, με μέσο όρο διαμονής 4-10 μέρες και τρέφουν μεγάλη συμπάθεια προς την χώρα μας, η οποία δέχεται, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ,  500.000 επισκέπτες το χρόνο από το Ισραήλ, εκ των οποίων οι 140.000 έρχο-νται στην Κρήτη. 

Το υλικό της Κρήτης έγινε ανάρπαστο με το ενδιαφέρον των επισκεπτών να στρέφεται όχι μόνο στον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και στην ενδοχώρα, που διαθέτει  ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατε, αλλά και τοπία φυσικού κάλλους.  Εξάλλου, η Κρήτη είναι ένας προορισμός, που καλύπτει σχεδόν όλες τις αναζητήσεις των υποψηφίων επι-σκεπτών.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Τσέγας Κων-σταντίνος και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ,  κ. Μπίκας Κωνσταντίνος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook