Αντιμέτωποι με δικαστικές ποινές αναμένεται να βρεθούν οι ιδιοκτήτες πέντε βυτιοφόρων καθώς και μία εταιρεία που δραστηριοποιείται και στον χώρο των μεταφορών, για διακίνηση βιοκαυσίμων (βιοντίζελ) με βυτιοφόρα που ήταν αποκλειστικά αδειοδοτημένα για τη μεταφορά υγρών τροφίμων.

Επιπλέον, άλλοι τρεις ιδιοκτήτες βυτιοφόρων παραπέμφθηκαν ,σύμφωνα με τη zougla.gr,για παραβάσεις που αφορούσαν στην καταλληλότητα και υγιεινή των οχημάτων καθώς και για παρακώλυση του ελέγχου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον Ε.Φ.Ε.Τ. η διαδικασία επιβολής προστίμων, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εγγράφως το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων αναφορικά με την αφαίρεση της αδειοδότησής τους.

Ειδικότερα, ύστερα από αλλεπάλληλες διασταυρώσεις εμπορικών παραστατικών, οι υπάλληλοι του Ε.Φ.Ε.Τ. εντόπισαν τέσσερα βυτιοφόρα μεταφοράς υγρών τροφίμων, τα οποία είχαν πραγματοποιήσει 17 διακινήσεις βιοκαυσίμων (βιοντίζελ) από την Ελλάδα με προορισμό τη Βουλγαρία, παρότι ήταν βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων.

Πρόκειται για τα βυτία με αριθμό κυκλοφορίας και με ιδιοκτήτες αντίστοιχα τους εξής :

1. Ευάγγελος Κουλουμτούρης του Δημητρίου (ΙΑΕ 8129)

2. Κοσμάς Ζαρίφης του Ευαγγέλου και Κωνσταντίνος Τζαβέλας (ΕΚΕ 3204),

3. Γεώργιος Μητρούδης του Δήμου (ΕΚΒ 4708)

4. Ευάγγελος Κυριακίδης του Κυριάκου (ΕΚΒ 6174)

Σε όλες τις ανωτέρω μεταφορές, πέραν των ιδιοκτητών των βυτίων, εμπλέκεται και η εταιρεία ΜΑΚΙΟΣ ΑΕ (MAKIOS LOGISTICS 5ο χλμ Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης) ως εκμισθωτής των βυτίων.

Επίσης, κατά τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων κλιμακίων του Ε.Φ.Ε.Τ. με τη συνδρομή του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Τροχαίας της ΕΛ.ΑΣ. που έλαβαν χώρα σε μεταμεσονύκτιες ώρες, σε διόδια του Οδικού Άξονα ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΥΖΩΝΩΝ "ΠΑΘΕ", εντοπίστηκαν τέσσερα (4) βυτιοφόρα μεταφοράς υγρών τροφίμων που παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία για τις παρακάτω παραβάσεις:

1. Στρουμπούλη Βασιλική (ΕΚΕ 4937) για διακίνηση μη τροφίμων με βυτιοφόρο αδειοδοτημένο αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων και άλλες παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

2. Χατζηαραπίδης Γεώργιος-Θωμάς (ΕΡΝ 1763) για παραβάσεις που αφορούσαν σε θέματα υγιεινής του βυτίου (Κανονισμός 852/2004/ΕΚ).

3. Παπακωστόπουλος Σωτήριος (ΕΚΑ 9031) για παραβάσεις των Κανονισμών 1935/2004/ΕΚ και Κανονισμού 10/2011/ΕΚ που αφορούν σε υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έλθουν σε επαφή με τρόφιμα και του Κανονισμού 852/2004/ΕΚ.

4. Ανδρεάδης Νικόλαος του Λεβαντή (ΕΚΒ 4183) για παρακώλυση ελέγχου.