Η συνάντηση έγινε για να ενημερώσει ο δήμαρχος Χανίων τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Η συμφωνία όπως αυτή προτάθηκε κατά τη συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργού Άμυνας, Πάνο Καμμένο, δεν συγκέντρωση τη θέρμη των δημοτικών παρατάξεων με εξαίρεση εκείνη του κ. Σαρρή.

Συγκεκριμένα η κα Νάνσυ Αγγελάκη από την παράταξη “Χανιά, Μαζί για τον Δήμο μας” εξέφρασε ενστάσεις και επιφυλάξεις σε επιμέρους ζητήματα που αφορούσαν στους όρους της συμφωνίας και δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι η δημοτική αρχή διαπραγματεύτηκε. 

Ο κ. Σαρρής βρήκε ότι ήταν θετική εξέλιξη η πρόταση που έγινε, η οποία όπως είπε δεν λύνει όλα τα προβλήματα αλλά δίνει τη δυνατότητα να βάλει ο δήμος Χανίων το πόδι του στο σύνολο του χώρου του στρατοπέδου. 

Ο κ. Παπαντωνάκης, αντέδρασε θεωρώντας ότι ο χώρος θα μπορούσε να παραχωρηθεί ακόμα και χωρίς αντάλλαγμα όπως έγινε με τους Αγίους Αποστόλους και αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο να μην είναι μόνο χώρος πρασίνου.

Ο κ. Ρίζος επίσης, δεν συμφώνησε με την πρόταση για την τύχη του οικοπέδου θεωρώντας όπως είπε ότι δεν έγιναν σεβαστές οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα ο κ. Ρίζος αποχώρησε εν μέσω της συνάντησης καθώς ήρθε σε αντιπαράθεση με τον δήμαρχο.

Αναλυτικά ωστόσο, τις θέσεις τους για το στρατόπεδο θα εκφράσουν οι επικεφαλής αλλά και οι σύμβουλοι στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής.

 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook