Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Ένας Χανιώτης επικελευστής βρίσκεται μεταξύ του πληρώματος του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, “Γαύδος” που χτυπήθηκε από την τουρκική ακταιωρό.

Ο Χανιώτης επικελευστής υπηρετεί στο πλοίο “Γαύδος” του Λ.Σ., από τον Αύγουστο του 2016 και βρισκόταν εντός του πλοίου, όταν η τουρκική ακταιωρός το διεμβόλισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η σύζυγος του Κρητικού υπαξιωματικού, μίλησε στο Flashnews.gr και ανέφερε τι της είπε ο σύζυγός της κατά την επικοινωνία που είχαν λίγο πριν αλλά και λίγο μετά το θερμό επεισόδιο στα Ίμια:

«Πριν το περιστατικό, εκείνη την ημέρα μου είχε πει ότι θα βγουν στην περιοχή στις 22.30 το βράδυ και ότι έχουν άγριες διαθέσεις οι Τούρκοι αλλά μέχρι εκεί, δεν μου είχε πει κάτι άλλο. Κατά τις 2.30 -3.00 το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα, μου έστειλε μήνυμα που μου έλεγε “Μας χτυπήσανε . Μην ανησυχείς είμαστε όλοι καλά”.

Την επόμενη μέρα το πρωί μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι ο καπετάνιος έκανε τον ελιγμό και την γλίτωσαν αλλιώς θα τους χτυπούσε πιο κοντά στο κέντρο. Μου είπε ότι ο καπετάνιος του “Γαύδος” ήταν πολύ έμπειρος και κινήθηκε γρήγορα αλλιώς θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

Γενικά ο σύζυγός μου αποφεύγει να μου λέει λεπτομέρειες για το πώς είναι η κατάσταση για να μην μου προκαλεί ανησυχία και άγχος. Καταλαβαίνω όμως, ότι έχουν ένταση απλώς προσπαθεί να μην μου τη μεταδίδει.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook