Με συγκομιδή 15 μεταλλίων σε όλες τις κατηγορίες και το όριο για το πανευρωπαϊκό που εξασφάλισε ο Απόστολος Παπαστάμος να ξεχωρίζει ολοκλήρωσε ο ΝΟΧ την παρουσία του στους Χειμερινούς αγώνες.

Μέσω της ιστοσελίδας του ΝΟΧ γίνεται ο απολογισμός από την παρουσία των αθλητών και των αθλητριών του στη διοργάνωση.

Αναλυτικά στο αφιέρωμα αναφέρονται τα εξής:

Τα 15 μετάλλια, 8 στις κατηγορίες Παμπαίδων/Παγκορασίδων και 7 σε Παίδες/Κορασίδες και Εφήβους/Νεανίδες, καθώς και το πανευρωπαϊκό όριο Εφήβων στα 400μ. μικτή από τον Απόστολο Παπαστάμο είναι ο “πλούσιος” απολογισμός για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στους Χειμερινούς αγώνες Κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν στο Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Οι επιδόσεις των αθλητών του ΝΟΧ είναι σίγουρα σημαντικές, καθώς μεταξύ άλλων, δέκα από αυτές αποτελούν όρια ΟΠΕΝ. «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η υποδομή και η βάση μας “μεγάλωσε” και, πλέον, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε χρόνους που θα είναι ανταγωνιστικοί ακόμα και σε επίπεδο μεταλλίων», τονίζει σε δηλώσεις του, ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Τζιλιβάκης.

«Οι Χειμερινοί αγώνες είναι για μας ένα “πέρασμα”, αφού ο προγραμματισμός μας είναι, όπως πάντα, για το καλοκαίρι», σημειώνει ο κ. Τζιλιβάκης, συνεχίζοντας ως εξής: «Τα 15 μετάλλια, όπου θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα αν είχαμε λίγο τύχη, είναι σίγουρα μια καλή συγκομιδή. Οι χρόνοι ήταν από αρκετά έως πολύ καλοί και είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Αυτό που μας ικανοποιεί είναι η “ποιότητα” των χρόνων, αφού έχουμε 10 παιδιά ηλικίας από 13-17 ετών με όρια ανδρών/γυναικών».

Ο ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ

Σίγουρα, η επίδοση που ξεχωρίζει είναι αυτή για τον Απόστολο Παπαστάμο, στο “καλό” του αγώνισμα που είναι τα 400μ. μικτή ατομική. Ο 16χρονος πρωταθλητής κατάφερε έτσι να σφραγίσει το βασικό του στόχο σε αυτούς τους αγώνες και πλέον ρίχνει το βάρος στην προετοιμασία για να είναι έτοιμος το καλοκαίρι στο Ελσίνκι.

«Ο Παπαστάμος βρίσκεται στην περίοδο της προετοιμασίας του. Ο στόχος είναι το πανευρωπαϊκό, έχοντας πιάσει ήδη τα όρια, άρα είμαστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ευελπιστούμε σε καλές κούρσες», τονίζει ο Κώστας Τζιλιβάκης, ενώ όσον αφορά τον ίδιο τον Παπαστάμο λέει τα εξής: «Το όριο για το πανευρωπαϊκό ήταν ο πρώτος μας στόχος γι’ αυτή τη χρονιά και πάλι καλά ήρθε πολύ νωρίς για να ξεμπερδεύουμε και να έχουμε το μυαλό μας ήσυχο. Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε πιο ήρεμα για το στόχο μας που είναι το Ελσίνκι. Είχα μία άτυχη στιγμή στο 200άρι (μικτή), αλλά απ’ αυτά τα λάθη μαθαίνουμε. Τώρα πρέπει να προσέξω αυτή τη στροφή και αυτό το λεπτό σημείο που έκανα το λάθος, αλλά και… πάλι καλά να λέμε που ήταν σε αυτό το πρωτάθλημα και όχι σε κάποιο σημαντικότερο».

Επτά μετάλλια για τους Παίδες/Κορασίδες και Εφήβους/Νεανίδες.

Οι Παγκορασίδες και ο Μέντης από την ομάδα των Παμπαίδων.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από εκεί και πέρα, την άποψή τους για τη συμμετοχή τους και τους καλούς χρόνους που σημείωσαν στους Χειμερινούς Αγώνες παραθέτουν εννέα αθλητές, ανάμεσά τους και η Ευαγγελία Δρουμπάκη που αγωνίζεται φέτος με την ομάδα του Ηλυσιακού.

• Ο Αλέξανδρος Κάχρης
«Ηταν μια ωραία εμπειρία γιατί ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στην κατηγορία των Παίδων. Ηταν πιο μεγάλοι αγώνες σε σχέση με τους περσινούς και η δυσκολία ήταν μεγαλύτερη, αλλά και τα παιδιά περισσότερα. Επίσης χαίρομαι που γνώρισα πολλούς νέους αθλητές. Τώρα, θέλω να κατεβάσω κι άλλο τους χρόνους μου και να παραμείνω σε αυτό το επίπεδο που βρίσκομαι αγωνιστικά».

• Η Αννα Νταουντάκη
«Είμαι πολύ χαρούμενη για τις επιδόσεις μου και τα μετάλλια που κέρδισα. Βέβαια, σε ένα αγώνισμα δεν τα πήγα πολύ καλά και πρέπει να βελτιώσω κάποια λάθη που κάνω. Πλέον, ξεκινάω την προετοιμασία για το καλοκαίρι και ελπίζω να πάω καλά».

• Η Ελένη Γρηγοράκη
«Είμαι ευχαριστημένη γιατί πήγα καλά στους χρόνους μου. Ηταν μια ωραία εμπειρία, οι αγώνες μου φάνηκαν διαφορετικοί και είχε αρκετό ανταγωνισμό».

• Η Φανή-Κυριακή Περάκη
«Μια καλή εμπειρία, με μεγάλο ανταγωνισμό. Εκτός από τα ατομικά, πήγαμε πολύ καλά και στις σκυτάλες όπου στο ένα αγώνισμα κερδίσαμε την 1η θέση και στο άλλο τη 2η. Ηταν καλές οι κούρσες και τώρα προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι».

• Η Ελπίδα-Ολυμπία Πολυμέρου
«Κέρδισα μία 1η και μία 2η θέση στις σκυτάλες, ενώ έπιασα δύο όρια ΟΠΕΝ. Ηταν μια καλή εμπειρία. Μάθαμε κάποια πράγματα και θα τα “δουλέψουμε” στη συνέχεια για να πάμε ακόμα πιο καλά στο καλοκαιρινό».

• Η Στελλίνα Δεληογλάνη
«Ηταν μια πολύ καλή εμπειρία, σε ένα τελείως διαφορετικό κολυμβητήριο από αυτά που βλέπω συνήθως. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Για τις δικές μου επιδόσεις είμαι ευχαριστημένη, καταφέρνοντας να πιάσω ένα όριο ΟΠΕΝ και είμαι πολύ ευχαριστημένη γι’ αυτό».

• Η Ευαγγελία Δρουμπάκη
«Είμαι ευχαριστημένη για τους χρόνους που κατάφερα και αυτό που θέλω είναι να προσπαθήσω το καλοκαίρι να πάω ακόμη καλύτερα».

• Η Ραφαέλα Κουργιαντάκη
«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με τις επιδόσεις μου και αυτό το οφείλω στους προπονητές μου με τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει στην προπόνηση. Από εδώ και στο εξής προετοιμαζόμαστε για το καλοκαιρινό πρωτάθλημα όπου θα τα δώσουμε όλα».

• Η Καλλιόπη Ματζοράκη
«Ηταν πολύ ωραία, περάσαμε πολύ όμορφα με τα άλλα παιδιά. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να τα έχω πάει ακόμη καλύτερα, αλλά αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το καλοκαιρινό».

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΑ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Στο Ηράκλειο θα βρεθούν αυτό το Σάββατο 17 του μήνα τα παιδιά της προαγωνιστικής ομάδας Κολύμβησης προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία ακόμα αγωνιστική δραστηριότητα. Αυτή αφορά την Διασυλλογική Ημερίδα 9-12 ετών που διοργανώνει ο ΟΦΗ.

Και σε αυτούς τους αγώνες, ο Ναυτικός Ομιλος, θα πάρει μέρος με αρκετά παιδιά, που θα έχουν έτσι την ευκαιρία να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

Αναλυτικά, οι συμμετοχές είναι οι εξής:

Αβερκάκης, Ανδρεαδάκης, Αντωνογιαννάκης, Βαζάκα, Βαονάκη, Βαρυπατάκη, Βιζυράκης, Βράπι, Γεωργιάδη, Δεληογλάνης, Θωμάκης, Κανδανολέων, Κοκονά, Κοκκίνης, Κονταξάκης, Κυριακουλάκη, Λιοδάκη, Μαθιουλάκη, Μαλεκάκη, Μανάκου, Μαραβέλιας, Μαραγκουδάκη, Μαργιολάκη, Μαρνελάκη, Μετζιδάκη, Μπιλιανίδης, Μπινάκης, Νικολάου, Νίκου, Παναγκάσοβ, Παραδά, Πιτσιτάκη, Πυροβολάκη, Ριτζάκη, Σεργάκη, Σκουλούδη, Στεφανουδάκης, Στραβοπόδη, Συννεφάκη, Σφυράκη, Φυλλαδιτάκης, Χατζάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook