Ενώ η κυβέρνηση Μόντι έχει κάνει «σημαία» την πολιτική κατά της δημόσιας ούρησης που προκαλεί εκατοντάδες θανάτους παιδιών ηλικίας μικρότερης των 5 ετών

Σάλος προκλήθηκε στην Ινδία από τη φωτογραφία που δείχνει υπουργό Υγείας κρατιδίου να… ξαλαφρώνει στο δρόμο την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει την ανθυγιεινή αυτή πρακτική.

Ο λόγος για τον Καλιτσαράν Σαράφ, τον υπουργό Υγείας του κρατιδίου Ρατζαστάν, ο οποίος έγινε τσακωτός να ουρεί έξω από το αμάξι του. Τον Σαράφ απαθανάτισε ένα μέλος του αντίπαλου συντηρητικού κόμματος.

Η διακοπή της πρακτικής της δημόσιας ούρησης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι ο οποίος έχει πολλάκις θεαθεί να κρατάτει σκούπα και φαράσι προκειμένου να καθαρίσει δρόμους στην Ινδία.

Στόχος της ινδικής κυβέρνησης είναι μέχρι το 2019 η πρακτική αυτή να εξαφανιστεί τελείως υποστηρίζοντας ότι έχει χτήσει 60 εκατομμύρια τουαλέτες σε όλη τη χώρα από το 2014 ενώ μέχρι τα μέσα του 2019 θα έχουν τοποθετηθεί άλλες 20 εκατομμύρια τουαλέτες.

«Πρέπει πρώτα να χτίσουμε τουαλέτες και μετά ναούς» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ινδός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 500 εκατ. Ινδοί δηλώνουν ότι…. ξαλαφρώνουν δημοσίως σε καθημερινή βάση, μια συνήθεια που ευθύνεται για τον μεγάλο αριθμό θανάτων που αποδίδονται σε διάρροιες και εντερικές παθήσεις για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Παρά τα στοιχεια αυτά και τον δημόσιο εξευτελισμό ο Σαράφ το μόνο που βρήκε να πει για τη φωτογραφία στην οποία πρωταγωνιστεί είναι ότι «δεν πρόκειται για μεγάλο ζήτημα».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook