Σε μια ζεστή εκδήλωση με έντονο πολιτικό στίγμα έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τα στελέχη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής στα Χανιά

Με στόχο την ισχυροποίηση του ενιαίου πολιτικού φορέα που επιχειρεί κάτω από την ομπρέλα του να συγκεντρώσει όλες τις συνιστώσες του κεντροαριστερού χώρου, έκοψε απόψε την πρωτοχρονιατικη πίτα της η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Χανίων του Κινήματος Αλλαγής.

Στελέχη και φίλοι της κεντροαριστεράς έδωσαν το “παρών” στην κοπή της βασιλόπιτας για το 2018, μιας χρονιάς που σε περίπου ένα μήνα θα σηματοδοτήσει και επισήμως την επισφράγιση του νέου εγχειρήματος μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Η ευχή που εκφράστηκε για τη νέα χρονιά ήταν η συσπείρωση και η σύμπραξη όλων των ρευμάτων του κεντροαριστερού χώρου να μπορέσει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής να αποτελέσει την πολιτική πρόταση και έκφραση μιας κοινωνίας που έχει ανάγκη να ξαναοικοδομήσει την εμπιστοσύνη της στο αξιακό σύστημα.

Στην εκδήλωση μίλησαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, Σπύρος Δανέλης, Παντελής Καμάς και Γιώργος Ελενόπουλος

Σπύρος Δανέλης, Βουλευτής Ποταμιού: “Φιλοδοξουμε να εκφράσουμε συνολικά για το πολιτικό μας σύστημα”

“Είναι ένας νέος φορέας που έχει πολλές φιλοδοξίες και αναλαμβάνει ένα μεγάλο στοίχημα. Δεν είναι εύκολο να συνενώσεις διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με διαφορετικές απόψεις, πορείες, προτεραιότητες. Όμως, είναι ένα στοίχημα που όλοι μαζί αναλάβαμε από κοινού, είναι πρωτότυπο και πρέπει να πετύχει και για τον κοινωνικό χώρο που φιλοδοξούμε να εκφράσουμε αλλά και συνολικά για το πολιτικό μας σύστημα και τη χώρα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα κομμάτι του στοιχήματος είναι να ισορροπήσουμε το εξαιρετικά ανισόρροπό μας σύστημα. Η παρουσία ενός ισχυρού κινήματος αλλαγής, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, θα αποτοξικοποιήσει τη δημόσια συζήτηση. Αν δεν πετύχουμε αυτό το εγχείρημα που αναλαμβάνουμε όλοι, τότε θα γυρίσουμε σε μια γνωστή, παλιά αλλά καταστροφική συνταγή με την οποία ο διπολισμός θα ταυτιστεί με τον δικομματισμό, με τα κόμματα τα μικρομεσαία έτσι όπως έχουν πλέον γίνει, τα οποία διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου.”

Παντελής Καμάς, πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ: “Η δική μας παράταξη μπορεί να είναι περήφανη γιατί προστάτεψε το σπίτι του Έλληνα τον οποίο υπερχρέωσε η ΝΔ”

“Τα Χανιά είναι για τη δημοκρατική παράταξη η κοιτίδα, εδώ γεννήθηκε ο πατριάρχης της δημοκρατικής παράταξης, από εδώ ξεκινά η πολιτική μας ιστορία. Είναι αλήθεια ότι ο χώρος μας τα τελευταία χρόνια, άλλες φορές δίκαια και άλλες άδικα, βλήθηκε. Είναι αλήθεια ότι την κρίση που βιώσαμε, την πληρώσαμε πιο σκληρά εμείς, πληρώνοντας ένα τίμημα που δεν μας αναλογούσε, επειδή απλά τη στιγμή που έπρεπε να διασωθεί η χώρα βρεθήκαμε με την απασφαλισμένη χειροβομβίδα στα χέρια μας. Είναι αλήθεια ότι μέσα σε αυτή τη διαχείριση της κρίσης όσα λάθη κι αν γίνανε, ο δικός μας χώρος και η δική μας παράταξη, μπορεί να είναι περήφανη γιατί προστάτεψε το σπίτι του Έλληνα τον οποίο υπερχρέωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή. Μπορεί να είναι περήφανη γιατί δεν παρέδωσε τη δημόσια περιουσία όπως ζητούσαν επισταμένως οι δανειστές και όπως έκανε η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.”

Γιώργος Ελενόπουλος, Στέλεχος ΚΙΔΗΣΟ: “Η συμμετοχή όλων των πολιτών είναι αυτή που μπορεί να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα”

“Σας μεταφέρω την ευχή του Γιώργου Παπανδρέου, αυτή τη χρονιά, η οποία ανοίγεται μπροστά μας με τις προσπάθειες για νέα αφετηρία του προοδευτικού χώρου, να είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή των πολιτών. Ο τρόπος με τον οποίο βιώθηκε η κρίση, άγγιξε το λεπτό σημείο της εμπιστοσύνης και της συμμετοχής των πολιτών. Η συμμετοχή όλων λοιπόν είναι αυτή που μπορεί να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα.”

Ιπποκράτης Μανουδάκης, Γραμ. ΚΙΔΗΣΟ Χανίων: “Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο στοίχημα που είναι η κοινωνική και πολιτική ανατροπή”

“Το Κίνημα Αλλαγής για πρώτη φορά συγκεντρώνει τον κόσμο της κεντροαριστεράς, όλους εμάς που πλέον έχουμε εξομαλύνει τις διαφορές των τελευταίων χρόνων, έχουμε μπει σε ένα διάλογο, έχουμε βρει κοινό τόπο και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο στοίχημα που είναι η κοινωνική και πολιτική ανατροπή. Η αποψινή συγκέντρωση, μας δίνει δύναμη και σηματοδοτεί την απαίτηση των Χανίων και της κοινωνίας για γρήγορες δυναμικές ενέργειες πολιτικής αλλαγής. Θεωρούμε ότι ο χώρος μας ουδέποτε έχασε τη δύναμή του. Πιστεύουμε ότι είμαστε πλειοψηφικό ρεύμα και αυτό αποτυπώνεται. Όλες οι ελπίδες του κόσμου διαψεύστηκαν. Σας θυμίζω ότι το βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι εκπροσωπούσε την ελπίδα. Αποδείχτηκε τελικά ότι η ελπίδα χάθηκε και ότι σοβαροί πολιτικοί φορείς όπως είμαστε εμείς, με δομημένο λόγο, σχέδιο, θέληση, εμπειρία και γνώση μπορούμε να αποτελέσουμε μια σωστή πρόταση διακυβέρνησης.”

Νίκος Καλογερής, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης: “Ο δικός μας πολιτικός χώρος έχει ιστορική ευθύνη και χρέος να πάει τον τόπο μπροστά”

“Κόντρα στους ευσεβείς πόθους ορισμένων η κεντροαριστερή παράταξη είναι ζωντανή, είναι παρούσα. Έχει αυτή τη στιγμή αρχηγό, πολιτική πρόταση και μετά το συνέδριο που θα γίνει τον Μάρτιο, θα έχουμε μια πειστική πρόταση για την ελληνική κοινωνία συνολικά και την ελληνική πολιτική ζωή. Είναι σημαντικό ότι ο χώρος βρίσκει τον βηματισμό του και όλα τα στελέχη επανακάμπτουν. Ο κόσμος δεν έχει πώς να εκφραστεί. Παρακολουθεί αμήχανα τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα να προσπαθούν να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τους αντιφάσεις, τις δυσκολίες και τον διχαστικό λόγο με τον οποίο έχουν δηλητηριάσει την πολιτική ζωή. Είναι αυτό ακριβώς που δεν χρειαζόμαστε ως χώρα αυτή τη δύσκολη περίοδο και θεωρώ ότι η δικιά μας πρόταση θα απαντά στις ανάγκες. Εξάλλου ο δικός μας πολιτικός μας χώρος έχει ιστορική ευθύνη και χρέος να πάει τον τόπο μπροστά.”

Μανώλης Σκουλάκης, πρώην Υπουργός, πρώην Δήμαρχος: “Ήρθε η ώρα να “ξαναγυρίσουμε στο σπίτι μας”

Το μήνυμά μας προέρχεται από όλες τις πλευρές, από όλους τους δυσαρεστημένους, τους πικραμένους, τους αγανακτισμένους, ήρθε η ώρα να “ξαναγυρίσουμε στο σπίτι μας”. Ο λαός ασφυκτιά ανάμεσα στα άκρα και ψάχνει από κάπου να πιαστεί. Από την κυβέρνηση έχει απογοητευτεί ενώ η ΝΔ δεν πείθει. Για παράδειγμα το κοινωνικό κράτος – για το οποίο εμείς πρέπει τώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση – δεν μπορούμε να το αφήσουμε στην ΠΟΕΔΗΝ και τον Άδωνι. Το κοινωνικό κράτος είναι η μεγάλη επιτυχία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Θα επαναλάβω ότι βλέποντας την κατάσταση πώς έχει, δηλώνω “παρών”. Δεν πρόκειται να κάνω βεντέτα με κανέναν, όμως το αξιακό σύστημα της παράταξής μας και του τόπου μας δεν θα επιτρέψω σε κανένα να το θίξει. Εγώ πιστεύω ότι και στην Κρήτη σιγά σιγά θα ξαναβρούμε τα ποσοστά μας. Θέλει δουλειά και σοβαρότητα και απέναντι στα μεγάλα ψέματα εμείς θα αντιπαραθέσουμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Η εκδήλωση πέρα από το πολιτικό κομμάτι περιελάμβανε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και μενού καθώς και λαχειοφόρο αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε κοινωφελές ίδρυμα της πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook