Μία ακόμη απώλεια προπονητή με σημαντική παρουσία στον ΑΟ Χανιά υπήρξε αυτές τις μέρες, με τον Δημήτρη Δημητριάδη να “φεύγει” από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Στη χανιώτικη ομάδα δούλεψε αρκετές φορές σε διαφορετικές περιόδους. Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Τσακίρη στο soccerbase: Σε ηλικία 82 ετών έφυγε σήμερα (15/02) από τη ζωή ένας από τους πιο γνωστούς προπονητές στο πειραϊκό ποδόσφαιρο, ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έμαθε πού γεννήθηκε!

Ο Δημήτρης Δημητριάδης θυμόταν τον κόσμο από τον Πειραιά, όπου βρέθηκε σχεδόν μωρό με τους πρόσφυγες γονείς του, λίγα χρόνια πριν το 1940. Έχασε και τους δύο γονείς του σε βομβαρδισμό του Πειραιά από τους Γερμανούς, και σε ηλικία μόλις πέντε ετών έμεινε ορφανός. Όταν είχα μιλήσει μαζί του το 2004, τον έφερα σε δύσκολη θέση, με την ερώτηση πού είχε γεννηθεί… “Δεν ξέρω, μου είπε, δεν έμαθα ποτέ. Μόνο μια ημερομηνία γέννησης είχα βρει κάπου γραμμένη από τη μάνα μου”. “Θα σε βάλω ότι γεννήθηκες στο Σταβροπόλ Κράι”, του είπα. “Οι περισσότεροι στον Πειραιά από εκεί είχαν έλθει”.

Ο Δημητριάδης μέσος και εξτρέμ με πολύ καλή τεχνική υπήρξε βασικό στέλεχος της ΑΕ Νίκαιας στην πρώτη σεζόν της Α’ Εθνικής το 1959-60. Αργότερα έπαιξε και στην Σπίθα, για να ακολουθήσει μεγάλη προπονητική καριέρα, δουλεύοντας σε πολλές ομάδες του Πειραιά, αλλά και σε νησιά. Στον Ιωνικό τον θεωρούν έναν από τους καλύτερους που πέρασε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook