Ο σύζυγος της δολοφονημένης βουλευτή Τζο Κοξ, Μπρένταν, παραιτήθηκε από δύο ιδρύματα που δημιούργησε για τη μνήμη της μετά από καταγγελίες για «ακατάλληλη συμπεριφορά» το 2015 – «Δεν αποδέχομαι τις καταγγελίες, αλλά ορισμένες φορές πέρασα τη γραμμή», λέει ο ίδιος

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία, με το νέο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που αυτή τη φορά έχει ως πρωταγωνιστή τον Μπρένταν Κοξ, σύζυγο της δολοφονημένης βουλευτή Τζο Κοξ. 

Ο Κοξ παραιτήθηκε από δύο ιδρύματα που δημιούργησε στη μνήμη της, μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών. Αν και αρνείται ότι επιτέθηκε σε μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το 2015, παραδέχεται ότι είχε «ακατάλληλη» συμπεριφορά όταν εργαζόταν για την οργάνωση Save the Children. 

Ο ίδιος απολογείται για τον «πόνο και την προσβολή» που προκάλεσε μετ ην παλιά του συμπεριφορά.  

«Ενώ δεν δέχομαι τις καταγγελίες που αφορούν στο 2015, σε μήνυση προς την αστυνομία του Κέιμπριτζ στην Μασαχουσέτη, γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι ότι κατά τη διάρκεια που ήμουν στο Save the Children έκανα λάθη»είπε. 

Το 2015, στην αστυνομία της Μασαχουσέτης υποβλήθηκε καταγγελία για «ακατάλληλο άγγιγμα» σε ταξίδι του στο Χάρβαρντ, κάτι που ο ίδιος αρνείται. 

Ο Μπρένταν Κοξ, πατέρας δύο παιδιών, ανέφερε ότι ορισμένες από τις καταγγελίες είναι «τεράστια υπερβολή» αλλά παραδέχθηκε ότι ορισμένες φορές «υπερέβη τη λεπτή γραμμή». 

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τους δημόσιους ρόλους που κατέχω αυτή τη στιγμή» κατέληξε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook