“Δε δεχόμαστε διαταραχές στη λειτουργία των δομών. – Κλείνουμε την Τρίτη όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας.”

Εν όψει της νομοθετικής διάταξης για υποχρεωτική εκπαίδευση από τα τέσσερα έτη ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης δήλωσε:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση θα οδηγήσει χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο.

Η ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών δε συγχωρεί βεβιασμένες αναπροσαρμογές και κινήσεις.

Μία τέτοια αλλαγή οφείλει να τεθεί σε εφαρμογή μόνο εφόσον έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι βέλτιστες δημόσιες υποδομές που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά, οι οποίες θα πρέπει να έχουν στελεχωθεί με επαρκές προσωπικό που θα καλύψει τις ανάγκες τους.

Θα αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζόμενων αντιδρώντας στην ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης.

Αρνούμαστε να δεχτούμε οποιαδήποτε διαταραχή στον τρόπο λειτουργίας των δομών του Δήμου Ιεράπετρας, η οποία θα επιφέρει αναστάτωση στην καθημερινότητα δεκάδων οικογενειών και εργαζόμενων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και μετά την απόφαση της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιοκόμων, την Τρίτη 20.02.2018 όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστοί.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook