Ο χορευτικός όμιλος Χανίων  συμμετείχε στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ στην Ταϋλάνδη που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο της πόλης Κοράτ 

Ο χορευτικός Όμιλος Χανίων  “Ο Ψηλορείτης” συμμετείχε στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ στην Ταϋλάνδη που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο της πόλης Κοράτ με την συμμετοχή 10 χωρών από Ελλάδα, Ρωσία, Κίνα, Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες, Ινδία, Μαλαισία, Ινδονησία, Στρι-Λάγκα και 8 τοπικών από Ταϊλάνδη.

Στις παραστάσεις που έγιναν στην κεντρική σκηνή, το πάθος των χορευτών,  η δεξιοτεχνία , ο ενθουσιασμός και η ψυχική δύναμη ήταν τα εφόδια που γέμισαν τη σκηνή με Ελλάδα και κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με την παρουσία τους και την απόδοση των παραδοσιακών μας χορών.

Ακόμη δυο παραστάσεις σε σχολείο μικρών μαθητών και σε Κολέγιο της πόλης είχαν μια ιδιαιτερότητα καθ’ ότι δόθηκε η ευκαιρία στους χορευτές να διδάξουν σιγανό και Συρτό τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους που με θαυμασμό αποδέχτηκαν την εκμάθηση τους ενώ παράλληλα πήραν πληροφορίες για την χώρα  μας και τις παραδόσεις μας. Οι χορευτές έμειναν έκπληκτοι από την άριστη φιλοξενία και τις ξεναγήσεις σε μουσείο των ελεφάντων σε παραδοσιακό χωριό, στο παλάτι, σε βουδιστικούς ναούς, περιήγηση στο ποτάμι και άλλα αξιοθέατα, τόσο στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ όσο και στην πόλη Κοράτ.

Όλοι επέστρεψαν εντυπωσιασμένοι γεμάτοι με εικόνες και ευχάριστες αναμνήσεις από την Ταϊλάνδη, με την ικανοποίηση ότι πρόβαλλαν τις παραδόσεις μας με τον καλύτερο τρόπο σε μια τόσο μακρινή χώρα με άλλη κουλτούρα και αντάλλαξαν φιλίες με τόσα άλλα χορευτικά που συμμετείχαν.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook