Προστατεύστε την επιδερμίδα σας από τα σημάδια του χρόνου

Μπορεί αυτό που ουσιαστικά σας γερνάει να είναι τα χρόνια που περνάνε και οι έννοιες της ζωής, αλλά υπάρχουν και μερικές άλλες συνήθειες που γερνούν πρόωρα την επιδερμίδα του προσώπου σας.

Δείτε τις τρεις συνήθειες και αποφύγετέ τις.

Δεν πλένετε το πρόσωπό σας

Πολλές γυναίκες αμελούν να αφαιρέσουν το μακιγιάζ πριν πάνε για ύπνο. Το πλύσιμο του προσώπου πριν τον ύπνο είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση των ρύπων, του ιδρώτα και του μακιγιάζ. Όταν γυμνάζεστε ή κάνετε μακιγιάζ, οι πόροι του δέρματος κλείνουν και ευνοείται η δημιουργία ακμής. Ειδικά αν έχετε λιπαρό δέρμα, το πρόσωπό σας θα δείχνει υπερβολικά λιπαρό. Χρησιμοποιήστε κάποιο καθαριστικό προϊόν με απολεπιστικούς παράγοντες για να καθαρίσετε καλά την επιδερμίδα του προσώπου, να αφαιρέσετε τα υπολείμματα μακιγιάζ από τους πόρους και να προετοιμάσετε το δέρμα σας για ανανέωση και ανάπλαση των κυττάρων στη διάρκεια της νύχτας.

Χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα περιποίησης

Εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα περιποίησης και δεν είστε σίγουρες για την ακριβή χρήση κάθε προϊόντος, αυτό μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβές για το δέρμα σας. Για παράδειγμα, τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη χρησιμοποιούνται για την πρόληψη των ρυτίδων, όταν όμως συνδυάζονται με προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου για την καταπολέμηση της ακμής, μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και να ερεθίσουν το δέρμα σας. Η επιδερμίδα δείχνει κόκκινη και φλεγμονώδης και οι λεπτές γραμμές γίνονται πιο εμφανείς. Μείνετε λοιπόν στα προϊόντα που γνωρίζετε και λειτουργούν για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική. Το νερό είναι βασικό συστατικό του δέρματος και των δομών κάτω από το δέρμα. Όταν η επιδερμίδα αφυδατώνεται, χάνει το σφρίγος της, ενώ η ξηρότητα την κάνει να δείχνει πιο ρυτιδιασμένη, ειδικά στην περιοχή των ματιών. Με την καιρό, η αφυδάτωση προκαλεί απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση τουλάχιστον 6 ποτηριών νερού την ημέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook