Ένα περιστατικό που προκάλεσε συζήτηση για το πόσο εύκολα αποδίδονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί

Ένας ουαλός μπαμπάς είδε την αστυνομία να κάνει έφοδο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, καθώς κάποιοι θεώρησαν ανεπίτρεπτο να κοιμάται με την κόρη του.

Αυτό έπαθε ο 46χρονος Karl Pollard, που έκλεισε δωμάτιο στη βρετανική κωμόπολη Μάκλσφιλντ με τη 14χρονη κόρη του μέσω της εφαρμογής Travelodge.

Μπαμπάς και κόρη ταξίδεψαν από το σπίτι τους στη νότια Ουαλία για να επισκεφθούν τη γιαγιά της μικρής, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πολίχνης.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν ήδη ένα συναισθηματικά φορτισμένο ταξίδι, μόνο που το έκαναν πολύ χειρότερο», είπε στην εφημερίδα «Daily Mail», «τη μια στιγμή βούρτσιζα τα δόντια μου και την άλλη μου έλεγαν πως είμαι παιδόφιλος. Η μαμά μου είχε μόλις διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο στον πνεύμονα … Ήθελα απλώς να πάρω την κόρη μου και να την επισκεφτεί πριν ξεκινήσει τις θεραπείες».

Λέει επίσης πως μόλις έφτασαν στο ξενοδοχείο, ο ρεσεψιονίστας τούς λοξοκοίταξε, δεν έδωσε ωστόσο σημασία. Ανέβηκαν λοιπόν στο δωμάτιο για να ανοίξουν τις βαλίτσες τους, όταν «δέκα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα. Ήταν μια αστυνομικός που στεκόταν εκεί. Πίστεψα πως κάτι κακό είχε συμβεί στη μητέρα μου ή τη γυναίκα μου. Αλλά αυτή είπε ‘‘δεχτήκαμε ένα τηλέφωνο από το Travelodge, πιστεύουν πως είστε παιδόφιλος που πηγαίνει με ανήλικα κορίτσια’’»!

Και μετά υπέβαλαν τόσο τον πατέρα όσο και την κόρη σε πολύωρη ανάκριση, παρά το γεγονός ότι τους έδειξαν τις ταυτότητές τους. «Η κόρη μου έκλαιγε. Ήταν τόσο τρομαγμένη και εγώ πίστεψα πως θα με έστελναν στη φυλακή».

Και από την κατακραυγή στην εφαρμογή και το ξενοδοχείο, η Travelodge του γύρισε τελικά πίσω την αμοιβή του ξενοδοχείου, εκδίδοντας και μια απολογία. Απολογία εξέδωσε και η αλυσίδα ξενοδοχείων, που είπε πως παρά το γεγονός ότι το προσωπικό της έχει εκπαιδευτεί ειδικά για τέτοιες καταστάσεις παιδοφιλίας, αυτή τη φορά «καταλάβαμε λάθος».

Η αστυνομία του Μάκλσφιλντ επαίνεσε ωστόσο το προσωπικό του ξενοδοχείου, καθώς «έκαναν το σωστό αναφέροντας αυτό που πίστεψαν πως ήταν ύποπτη δράση στις Αρχές … παρά το γεγονός ότι αποδείχτηκε τελικά παρεξήγηση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook