Είχε εγκαταστήσει, συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, σε σπίτια με την οποία κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

Συνελήφθη, χθες  στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, 47χρονος  κατηγορούμενος για παραβίαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Για την υπόθεση προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 47χρονος είχε εγκαταστήσει, συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, σε οικίες με την οποία κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής ατόμων, κυρίως γυναικών.

Αστυνομικοί της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, η εν λόγω συσκευή (καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου) και ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο ήταν αποθηκευμένα αποσπάσματα βίντεο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook