Σεμινάριο στη Μπολόνια με τη συμμετοχή του ΕΒΕΧ

Στην Μπολόνια της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε προ ημερών το σεμινάριο υλοποίησης των προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας Αδριατικής – Ιονίου (INTERREG – ADRION), ενός έργου που στοχεύει στην  ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών εταιρειών και στην εξεύρεση τρόπων προώθησης και δικτύωσης της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο, μέσα από την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων , των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων.

Το σεμινάριο έγινε από την Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος που έχει έδρα την Περιφέρεια της Emilia-Romagna στην Ιταλία ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων και το Επιμελητήριο Χανίων, ως επικεφαλής εταίρος του έργου. Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε στο σεμινάριο το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, Δημήτρης Μουντάκης.

Μεταξύ των θεμάτων του σεμιναρίου, ήταν η χρήση του πληροφοριακού συστήματος, θέματα προϋπολογισμού και οικονομικών ελέγχων, η προώθηση και η επικοινωνία του έργου, θέματα δημόσιων διαγωνισμών και τροποποιήσεις.

Ο κ. Μουντάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει από κοντά με άτομα από τη διαχειριστική αρχή (τη διαχειρίστρια και την υπεύθυνη για τα οικονομικά) για την εξέλιξη του έργου, για θέματα που έχουν προκύψει όσον αφορά τις αλλαγές νομίμων εκπροσώπων σε φορείς του εταιρικού σχήματος, για τη λογιστική παρακολούθηση του έργου, για την υπογραφή της σύμβασης και για την ενοποίηση των παραρτημάτων ενός Ιταλού εταίρου και το πώς αυτή, θα  επηρεάσει το εταιρικό σχήμα.

Οι εταίροι του έργου προέρχονται από την Ελλάδα (Επιμελητήριο Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, INSULEUR), την Αλβανία (Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων Αλβανίας), την Ιταλία (Επαρχία της Potenza, Πανεπιστήμιο Basilicata), τη Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας, την Σερβία (Επιμελητήριο Σερβίας) και την Σλοβενία (Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης – E-zavod).
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργασίες της πρώτης διεθνούς συνάντησης του προγράμματος Interreg-Adrion πραγματοποιηθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017 στο ΕΒΕΧ, για το έργο υποβλήθηκαν 378 προτάσεις, εγκρίθηκαν 35 και μία από αυτές, ήταν του Επιμελητηρίου Χανίων.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.060.000 € και διάρκεια 24 μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook