Πλημμύρισαν από «άρωμα» Κρήτης η Στουτγκάρδη και το Μόναχο.

Την ευκαιρία να απολαύσουν κρητική μουσική και χορούς, είχαν οι ομογενείς αλλά και Γερμανοί που έχουν ταξιδέψει στην Κρήτη, στην διάρκεια του ταξιδιού αποστολής του παραδοσιακού μουσικοχορευτικού συλλόγου Χανίων «Βιγλάτορες» σε δύο Γερμανικές πόλεις.

Η αρχή έγινε στην Στουτγκάρδη, όπου οι «Βιγλάτορες» προσκλήθηκαν από τον Σύλλογο Ποντίων με τον οποίο έχουν αδελφοποιηθεί από το 2013. Εκεί και στις 17 Φεβρουαρίου στην Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης συμμετείχαν σε ποντιακό και κρητικό γλέντι.

Επίσης παρουσίασαν και σεμινάριο με θέμα “Η μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης” με εισηγητή τον χοροδιδάσκαλο Ιωσήφ Βιγλάκη.

 

Το ταξίδι συνεχίστηκε στο χιονισμένο Μόναχο, όπου είχε κανονιστεί δίωρη μουσικοχορευτική παράσταση, με συνδιοργάνωση από τον πρόεδρο στο «Ελληνικό Σπίτι» κ. Κώστα Γιαννακάκος και τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών και πρόεδρο στον Κρητικό Σύλλογο Μονάχου κ. Μανώλη Κουγιουμουτζή. 

Η παράσταση έγινε σε έναν όμορφο χώρο στο Schloss Zelt και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε ομογενείς καθώς και Γερμανούς που έχουν ταξιδέψει στην Κρήτη. 

Επίσης έγιναν τιμητικές απονομές αναμνηστικών μεταξύ των συνδιοργανωτών και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Βιγλάτορες”. Ακολούθησε κρητικό γλέντι για τους παρευρισκόμενους.

Η αποστολή του συλλόγου φιλοξενήθηκε σε Κρήτες ομογενείς καθώς επίσης καθοριστική ήταν η βοήθεια του προέδρου του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου.

Τα μέλη του συλλόγου «Βιγλάτορες» επισκέφθηκαν το κέντρο του Μονάχου, ενώ χόρεψαν πεντοζάλη στο χιόνι. 

Κάθε βράδυ τα μέλη της αποστολής μαζί με ομογενείς εγίνοντο μια παρέα  με ριζίτικα, χορούς, τραγούδια και μαντινάδες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook