Yπερψηφίστηκε ο Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου

Να σηκωθούν από τους καναπέδες, να ενώσουν τις φωνές τους  και να βγουν στους δρόμους, διεκδικώντας τα δίκαια δικαιώματα τους, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων και πεποιθήσεων, κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, συν. Στέλιος Βοργιάς,  μιλώντας στους συνέδρους του Ετήσιου Απολογιστικό  Συνεδρίου του ΕΚΗ.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης των αγώνων των Σωματείων, των Συνδικάτων και όλων των μελών του Εργατικού Κέντρου, ακόμα πιο δυναμικά, επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες εργασίας επιδεινώνονται τόσο ραγδαία, ώστε δεν μπορούμε να σιωπούμε άλλο.

Οι ομιλητές του Συνεδρίου, έκαναν ειδική αναφορά στους καθημερινούς αγώνες, αλλά και στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον χώρο εργασίας τους. Μάλιστα η Διοίκηση του ΕΚΗ, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, βράβευσε εργαζόμενους που ρισκάρουν καθημερινά την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Συγκεκριμένα, βράβευσε το Σωματείο Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου, για την τραγωδία, που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2007 στο φαράγγι του Βόσακου, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις εποχικοί Πυροσβέστες, για τον θανάσιμο τραυματισμό πυροσβέστη, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στις Αρχάνες, αλλά και για τον σοβαρό τραυματισμό πυροσβέστη, που εν ώρα υπηρεσίας, μπήκε σε μία σπηλιά για να γλυτώσει από τις φλόγες.

Επίσης τιμητική πλακέτα δόθηκε και στον Κρητικό ναυαγοσώστη, Γιώργο Μακρυδάκη, που με αυταπάρνηση  και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή,  αγνόησε τους θυελλώδεις ανέμους, μπήκε στην θάλασσα και κατόρθωσε να σώσει από βέβαιο πνιγμό, ένα 10χρονο αγόρι, σε  παραλία της Χερσονήσου.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, όμως, ήταν όταν ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στελιος Βοργιάς, αναφέρθηκε στον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Γιώργο Αρετίνη, ο οποίος για περισσότερα από 25 χρόνια βρίσκεται  στους δρόμους και έξω από ξενοδοχεία, όπου δίνει μάχη για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι στην έναρξη του Συνεδρίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του Νίκου Νεοκοσμίδη, πρώην Προέδρου του ΕΚΗ και του Κώστα Μαματζάκη, μέλος του ΕΚΗ.

Στην λήξη του Ετήσιου Συνεδρίου, οι σύνεδροι υπερψήφισαν τον Οικονομικό και Διοικητικό  Απολογισμό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου. Αναλυτικότερα,

για τον Οικονομικό Απολογισμό, ψήφισαν 

ΝΑΙ      100

ΟΧΙ        28

ΛΕΥΚΑ     1

 

για τον Διοικητικό  Απολογισμό, ψήφισαν 

ΝΑΙ        99

ΟΧΙ        29

ΛΕΥΚΑ      1

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook