Τι δήλωσε η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κτήτης και ο διοικητής ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου για όσα ειπώθηκαν χθες στη Βουλή από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Σε δηλώσεις αναφορικά με το πόρισμα για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη προέβη η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ελένη Γιακουμάκη, στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την επέκταση του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα η κ. Γιακουμάκη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα όσα ειπώθηκαν χθες στη Βουλή από τον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτήρισε… “πολιτική αλητεία” την εμπλοκή του θανάτου της 4χρονης στη συζήτηση για την υπόθεση της Novartis.

Επί του θέματος αυτού θα σας απαντήσουν σε προκαθορισμένο χρόνο οι καθ’ ύλην αρμόδιοι“, είπε η κ. Γιακουμάκη, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πόσο …σύντομα θα γίνουν αυτές, τη στιγμή μάλιστα που η οικογένεια, εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πάρει καμία απάντηση για το χαμό της Μελίνας.

Ακόμη, πρόσθεσε: “Είμαι σε θέση να γνωρίζω, οτι η διαδικασία, την προηγουμένη εβδομάδα, ηταν θέμα συζήτησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου προκειμένου να βγει η απόφαση.”

Η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ανέφερε επίσης πως την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επί του πορίσματος για να εξετάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση και τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποδίδονται ευθύνες σε δύο γιατρούς και μία νοσηλεύτρια. Η νοσηλεύτρια στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικο Συμβούλιο των Εργαζομένων απαλλαχθηκε. Ενώ μετά τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού των γιατρών την προηγούμενη εβδομάδα, ζητήθηκαν διευκρινήσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Στο ίδιο κλίμα με την υποδιοικήτρια της ΔΥΠΕ και οι απαντήσεις του διοικητή ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου κ. Γιάννη Τασσόπουλου, ο οποιος δήλωσε πως ναι μεν συμμετέχει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ωστόσο δεν μπορεί να αναφέρει τίποτα σχετικά με την υπόθεση εως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

“Είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να κλείσει από την μία ημέρα στην άλλη”, κατέληξε ο κ. Τασσόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook