Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας (Κωνσταντινοπουλειάδα) ένα μουσικό αφιέρωμα μνήμης

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας (Κωνσταντινοπουλειάδα) ένα μουσικό αφιέρωμα μνήμης στον Πρωτομάστορα της Κρητικής Μουσικής ‘Κώστα Μουντάκη’. 

Στο Α΄ μέρος της εκδήλωσης, που διοργανώνει η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας, ομιλήτρια θα είναι η κ. Άννα-Μαρία Γιαννακοδήμου, Καθηγήτρια Μουσικής Μ. Εκπαίδευσης, BA Πιάνου-Μουσικολογίας και M. Mus- Master of Music Iστορίας της Μουσικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Sacramento της Καλιφόρνια και Υποψήφια Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας ΕΚΠΑ.Η ομιλία αποτελεί μέρος της διδακτορικής της διατριβής και θα διανθίζεται από μουσικά στιγμιότυπα. Επιπλέον, θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο του Γιώργου Σγουράκη.

Το Β΄ μέρος περιλαμβάνει συναυλία από  μαθητές και συνεργάτες του Κώστα Μουντάκη. Ειδικότερα, συμμετέχουν οι Δημήτρης Βακάκης, Νεκτάριος Κλωστράκης, Ιάκωβος Πατεράκης,  Κυριάκος Σταυριανουδάκης, Αλέκος Φανουράκης και τα συγκροτήματά τους, καθώς και ο  Βαγγέλης Κοπάσης στο ριζίτικο τραγούδι.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Άννα Μακράκη- Καρέλα, τ. Προϊσταμένη ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook