Συχνά λέµε ότι αυτή η κρίση έβαλε τέλος στο σύγχρονο ελληνικό λαϊφστάιλ όπως το ξέραµε τα τελευταία είκοσι χρόνια – και τίποτε δεν το σηµατοδοτεί αυτό πιο έντονα από τη µαταίωση του διαγωνισµού οµορφιάς του ΑΝΤ1. Τηλεοπτικό event-σύµβολο της κουλτούρας της ιδιωτικής τηλεόρασης, τα καλλιστεία έφυγαν (Προσωρινα;) από το προσκήνιο. Μερικοί από τους πρωταγωνιστές αυτών των δύο δεκαετιών περιγράφουν την ιστορία τους. Οι αποκαλύψεις τους στο Nitro θα συζητηθούν…

Οι πρώτες υποψήφιες:

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Τότε δεν έπρεπε να έχουν εξτένσιον στα μαλλιά, δεν έπρεπε να φοράνε έγχρωμους φακούς επαφής, δεν έπρεπε να έχουν τίποτε ψεύτικο πάνω τους. Βρέθηκα να επιπλήττω κορίτσια για το χρώμα των ματιών τους. Κι αν κάποια έχει κάνει πλαστική στήθους, είναι ένα θέμα – το έζησα με τη Ρία Αντωνίου. Επίσης, απαγορεύεται να έχουν κάνει γυμνή φωτογράφιση. Είναι πολύ συντηρητικά τα κριτήρια των Αμερικανών. Προ τριετίας είχε έρθει στα χέρια μου βίντεο ερωτικής κατεύθυνσης με μια κοπέλα που ήταν στις δεκαπέντε η οποία, βέβαια, αποκλείστηκε».

\"\"

Λόλα Νταϊφά: «Μια φορά είχε έρθει μια τραβεστί. Δεν την είχαμε πάρει είδηση, το καταλάβαμε επειδή δεν έφερνε την ταυτότητα και δεν ήθελε να ντυθεί μαζί με τις άλλες».

Οι Μάματζερ:

Λόλα Νταϊφά: «Τηλεφωνούσαν συνεχώς στο γραφείο γονείς, ακόμα και γιαγιάδες. Μια μέρα έρχεται μια κυρία – αν θυμάμαι καλά, ήταν εισαγγελέας Πρωτοδικών. Η κόρη της ήταν υποψήφια. Βρήκα τη φωτογραφία και προσπάθησα να την καθησυχάσω, λέγοντάς της ότι θα προσέξουμε την κόρη της όπως όλες τις κοπέλες. “Τι μαγιό θα βάλει;” ρωτάει. Ολόσωμο, της απαντώ, όπως όλες. “Αυτό ακριβώς που δε θέλω” απαντά. Μου αφήνει στο γραφείο ένα μπικίνι, με τριγωνάκια, και λέει: “Δεν θα κρύψετε εσείς το καλύτερο κομμάτι της κόρης μου”».

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Όταν η ομάδα μου έπαιρνε τηλέφωνο να ενημερώσει για την ημερομηνία, πέφταμε σε μπαμπάδες, γιαγιάδες, θείες, που ρωτούσαν απίστευτα πράγματα: Από το αν θα πρέπει να κάνει αποτρίχωση το κορίτσι για να βάλει το μαγιό μέχρι το αν θα χρειαστεί να κάνει χάρες, προκειμένου να κερδίσει».

\"\"

Κάν’το όπως η Τζένη:

Στέλιος Αντωνιάδης: «Το τυχερό της πρώτης χρονιάς ήταν ότι ανάμεσα στα ωραία κορίτσια υπήρχε και ένα που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Καταλάβαινες πως, ό,τι και να γίνει, η επιτροπή θα τη βγάλει Σταρ Ελλάς. Ήταν η Τζένη Μπαλατσινού».

Τζένη Μπαλατσινού: «Δεν το αποφάσισα εγώ. Είχα μόλις πάει στο πρακτορείο της Έλενας Κουντουρά και έστειλε την αίτηση ο αδελφός της. Όταν μου ανακοίνωσε ότι είχα να πάω εκεί, μου έκατσε περίεργα, γιατί μέχρι τότε τα καλλιστεία ήταν \”κάπως\”».

Λόλα Νταϊφά: «Η Μπαλατσινού ήταν λίγο Ρίτα Χέιγουορθ. Δεν ανακατεύτηκε με τις πολλές, δεν μιλούσε, είχε ένα υφάκι αποστασιοποίησης, ενώ ήταν μικρό κορίτσι και, σαφώς, ήταν η καλύτερη. Βγήκε με το σπαθί της».

Μπορείτε να επαναλάβετε την ερώτηση;

Λόλα Νταϊφά: «Είχαμε δέκα ερωτήσεις, τις μοιράσαμε στην κριτική επιτροπή, διάλεξαν ποιος θα κάνει ποια και τις έθεσαν στα κορίτσια. Εκείνες είτε απαντούσαν είτε όχι. Ήταν Βατερλό. Τις επόμενες χρονιές κάναμε τις ερωτήσεις πιο βατές, μετά τους τις δίναμε να προετοιμαστούν ή τους λέγαμε περίπου και τις απαντήσεις».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook