Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι στη συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Οικονομικών 

Τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου,  στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για το αίτημα του Δήμου να του παραχωρηθούν τα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια στο κέντρο της πόλης και ζήτησε την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Επίσης, έγινε ενημέρωση στον κ. Τσακαλώτο και για το αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδος, από την διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου, η οποία έχει αναλάβει να διερευνήσει τις δυνατότητες αρωγής στους δημότες – δανειολήπτες μη εξυπηρετούμενων δανείων,  να της παρασχεθούν οδηγίες για τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού που θα προχωρήσει σε αυτή τη διερεύνηση.  Το αίτημα μέχρι στιγμής έχει μείνει αναπάντητο. Όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, όπως συμφώνησαν ο Δήμαρχος και ο Υπουργός, θα υπάρξει νέα επικοινωνία ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. 

Τέλος η συζήτηση στράφηκε και στην  πρόσφατη παραχώρηση των 26 στρεμμάτων της πρώην 126 Σ.Μ., από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στην προγραμματική σύμβαση που πρέπει να συναφθεί ώστε η έκταση αυτή να παραχωρηθεί εκ νέου, από την Υ.Π.Α. στον Δήμο Ηρακλείου  για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων, βήμα που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Η συνάντηση, στην οποία παρευρέθησαν οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, καθώς και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ,  ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook