Ριφιφί ακόμα και σε μίνι μάρκετ,τα οποία λεηλατούσε από εμπορεύματα διέπραττε συμμορία αλλοδαπών διαρρηκτών η οποία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Η συμμορία που είχε αναπτύξει δράση εδώ και έξι μήνες «χτυπώντας» αρχικά μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών και σπίτια κυρίως σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, είχε όπως υψηλούς στόχους ώστε να αναβαθμίσει τη δράση της. Αυτό φάνηκε από τα ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία υψηλών προδιαγραφών, στα οποία είχε «επενδύσει».

Επιχειρησιακός αρχηγός και συντονιστής της συμμορίας,όπως προέκυψε, ήταν ένας 37χρονος ο οποίος δήλωνε υπήκοος Συρίας. Κάτω από την καθοδήγηση του τα υπόλοιπα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους.

Σύμφωνα με την δομή της συμμορίας μια 36χρονη υπήκοος Ουκρανίας είχε αναλάβει την κατόπτευση του χώρου κατά την διάπραξη των κλοπών και την άμεση ειδοποίηση των μελών σε περίπτωση διέλευσης αστυνομικών δυνάμεων ή περιοίκων.

Βασικό ρόλο στην σύνθεση της ομάδας έπαιζε ένας 26χρονος υπήκοος Ρουμανίας ο οποίος διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία και ήταν ο άμεσος αποδέκτης των εντολών του αρχηγού της οργάνωσης. Επιπλέον ήταν και ο άμεσος συνεργάτης στον επιχειρησιακό τομέα καθώς και οι δυο εισέβαλαν σε σπίτια και καταστήματα και έκλεβαν τιμαλφή και διάφορα προϊόντα.

Οργάνωση

Τον ρόλο του κλεπταποδόχου,έπαιζε μια 46χρονη υπήκοος Πολωνίας, η οποία διέθετε τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω καφενείου που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αρχηγός και τα άλλα τρία μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν στις Αφίδνες καθώς προηγουμένως είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν τρία σπίτια στην ίδια περιοχή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής τετελεσμένων και σε απόπειρα, της αντίστασης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Από την μέχρι τώρα έρευνα διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει 11 κλοπές από καταστήματα εκ των οποίων δυο με τη μέθοδο του ριφιφί και τέσσερις κλοπές σε διαμερίσματα. Παράλληλα, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τι κατασχέθηκε

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο εξοπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών. Ειδικότερα κατασχέθηκαν:

– Δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων.
– πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και εξοπλισμού (όπως μεταλλικές σκύλες, κόφτες, γάντια, μεταλλικά εργαλεία, ηλεκτρικά και μεταλλικά τρυπάνια, κατσαβίδια, φακοί, πένσες, μεταλλικά καρυδάκια, σχοινιά, λοστοί και κάβουρες).
– Τέσσερις μεταλλικές φιάλες, που περιείχαν αφρό πολυουρεθάνης και τρεις αφροί πολυουρεθάνης.
– Μια συσκευή συγκόλλησης αποτελούμενη από δυο φιάλες, οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα.
– Μια κίτρινη μεταλλική φιάλη που περιείχε μονοξείδιο του άνθρακα, μια φιάλη εύφλεκτου αερίου.
– Μια συσκευή απενεργοποίησης – εμπλοκής ασύρματων δικτύων.
– Μια συσκευή παρεμβολής σήματος ασυρμάτου με οκτώ κεραίες.
– Δυο καταγραφικά μηχανήματα τρεις κάμερες καταγραφής καθώς και πλήθος καλωδίων και φορτιστών.

Επίσης κατασχέθηκαν: ένα δελτίο Συριακών Αρχών και μια άδεια οδήγησης Ιρακινών Αρχών, επτά κινητά τηλέφωνα και πολλά κλεμμένα εμπορεύματα κυρίως από μίνι μάρκετ, αξίας τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook