Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκλεκτά προϊόντα από 30 κρητικά οινοποιεία θα έχουν οι επισκέπτες της 11ης έκθεσης Κρητικού Κρασιού “Οινοτικά”.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκλεκτά προϊόντα από 30 κρητικά οινοποιεία θα έχουν οι επισκέπτες της 11ης έκθεσης Κρητικού Κρασιού “Οινοτικά”.

Η έκθεση “άνοιξε” τις πύλες της σήμερα στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά, και θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες και παλαιές σοδειές, να γνωρίσουν τον κρητικό οίνο και να ενημερωθούν για αυτόν ενώ παράλληλα διεξάγονται διάφορες δράσεις και σεμινάρια.

Από τα 30 συνολικά οινοποιεία που παίρνουν μέρος στην έκθεση τα 10 είναι από Χανιά & Ρέθυμνο ενώ τα άλλα 20 από τον νομό Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του δικτύου Οινοποιών Δυτικής Κρήτης, κ. Νίκος Καραβιτάκης, δήλωσε χαρούμενος με την προσέλευση του κόσμου η οποία έχει ξεπεράσει το προσδόκιμο. “Στην έκθεση φιλοξενείται σχεδόν το σύνολο του κρητικού κρασιού, κατά κύριο λόγο από τοπικές ποικιλίες αλλά και διεθνείς. 

Ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Δυτικής Κρήτης, κ. Νίκος Καραβιτάκης

Αναφορικά με την ποιότητα του οίνου στην Κρήτη ο κ.Καραβιτάκης δήλωσε ότι η ποιότητα τα τελευταία 10 χρόνια με την είσοδο νέου αίματος στα οινοποιεία όχι μόνο ανέβασε την ποιότητα, αλλά έγιναν πιο μοντέρνα κρατώντας τις τοπικές ποικιλίες με τα ενεργά κοινά να αρέσκονται σε αυτό, χωρίς να υπάρχει λόγος “στροφής” στα  κρασιά που έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό, “η Κρήτη πλέον έχει πολύ σοβαρό ρόλο στον Πανελλήνιο χάρτη του οίνου.”

Από την πλευρά του ο Νίκος Μηλιαράκης,πρόεδρος του δικτύου οινοποιών Ηρακλείου, χαρακτήρισε την εκδήλωση ως ραντεβού για τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το κρασί. 

“Σκοπός μας σήμερα να αναδείξουμε την δουλειά που κάνουν τα κρητικά οινοποιεία, να δούμε καινούριες ετικέτες, να μιλήσουμε για την παραγωγή, τις τοπικές ποικιλίες καθώς και να έρθουμε σε επικοινωνία με τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες.

“Στην Κρήτη γενικότερα έχουν μονάδες οινοποιείων οι οποίες ως επί των πλείστων είναι οικογενειακές, όλοι βαδίζουν στην ίδια κατεύθυνση με την ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών. Υπάρχει μια εξωστρέφεια, δηλαδή πλέον τα οινοποιία ψάχνουν και βρίσκουν δρόμους εκτός της Κρήτης, αυτός είναι και ένας λόγος που τα ΟιΝοτικά μεταφέρονται κάθε χρόνο πλέον και στην Αθήνα.”

Το πρόγραμμα των ΟιΝοτικών για το διήμερο

Νίκος Μηλιαράκης είναι Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook