Αρκετός λόγος έχει γίνει σχετικά με την υπ’ αριθμ. 3Κ/2018 προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. και κυρίως για τις προβλεπόμενες σε αυτή θέσεις ΥΕ και ΔΕ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. της Χώρας.

Αυτό που δεν έχει συζητηθεί αρκετά, όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη περιλαμβάνει 217 θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ και ειδικότερα 133 θέσεις ΠΕ και 84 θέσεις ΤΕ. Η πλήρωση των θέσεων αυτών των κατηγοριών θα γίνει, όπως και των ΥΕ και ΔΕ, με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2190/1994 και τις προβλέψεις της προκήρυξης.

Σύμφωνα με την ανάλυση του epoli.gr το μεγαλύτερο μέρος των προκηρυσσόμενων θέσεων αφορά σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμων της επαρχίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης και οι ειδικότητες που αναζητούνται είναι κυρίως αυτές των Μηχανικών και των Χημικών, αλλά επιπλέον σε κάποιες περιπτώσεις και αυτές των Οικονομολόγων και Λογιστών.

Τα κριτήρια που βαθμολογούνται για την κατάταξη των υποψηφίων είναι ο βαθμός του απαιτούμενου βασικού τίτλου σπουδών, η κατοχή δεύτερου τίτλου σπουδών συναφούς με το γνωστικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, η κατοχή δεύτερου τίτλου σπουδών ή διπλώματος του Ο.Ε.Ε.Κ. ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου, η κατοχή μεταπτυχιακών ή διδακτορικών διπλωμάτων στο ίδιο ή σε άλλο γνωστικό αντικείμενο σε σχέση με τον αιτούμενο βασικό τίτλο σπουδών, η εργασιακή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου, η εργασιακή εμπειρία σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. που βαθμολογείται με αυξημένο αριθμό μορίων, η γνώση (καλή, πολύ καλή, άριστη) μίας ή περισσότερων ξένων γλωσσών (οι οποίες βαθμολογούνται αθροιστικά όπως η πρώτη), αλλά και η εντοπιότητα που αφορά σε μόνιμους κατοίκους των δήμων των νομών ή των νησιών ή των παραμεθορίων περιοχών που προβλέπονται στην περίπτωση ιδ΄ της παρ. 8 του άρθρου 17, του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, καθώς και των δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών και τα απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα, τα απαιτούμενα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, την αναγνώριση τίτλων σπουδών του εξωτερικού κ.λπ. μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στα σχετικά σημεία της προκήρυξης. Πρέπει να επισημανθεί ότι και για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ ισχύουν οι διευκρινήσεις που δόθηκαν σε άρθρα και απαντήσεις επί ερωτήσεων μέσω του epoli.gr τον προηγούμενο καιρό αναφορικά με τη βαθμολόγηση της ειδικής εμπειρίας που προβλέφθηκε με το α. 24 του ν. 4479/2017 για όσους έχουν απασχοληθεί κατά το παρελθόν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, αλλά και σχετικά με τις ειδικές θέσεις που προβλέπονται από την προκήρυξη σε κάποιους (ελάχιστους) κωδικούς θέσεων ή τις θέσεις για τις οποίες δεν απαιτείται εμπειρία.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες κατηγορίες θα ξεκινήσει την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου του 2018, και θα διαρκέσει έως την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 14.00.

Επισημαίνεται ότι, η υποβολή της αίτησης για θέσεις περισσότερων κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ ή ΥΕ) θα οδηγήσει στη μη λήψη υπόψη της αίτησης.

epoli.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook