Εκατοντάδες πιστοί απ΄ όλο τον Νομό Χανίων κατέκλυσαν την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι Κισάμου, δια τον εορτασμό της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας.

Μετείχαν στην Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και ακολούθησαν την λιτάνευση πέριξ της Μονής,  κρατώντας Ιερές Εικόνες που η Μονή διένειμε.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εις την οποία εκτός των πατέρων της Μονής μετείχε και ο Πανοσ. Αρχ. κ. Νικάνωρ, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης. Η Εγκύκλιος ανέφερε μεταξύ άλλων: « Ἡ Ἱερά Σύνοδος, καλεῖ ὅλους τούς Χριστιανούς τῆς Μεγαλονήσου Κρήτης, σήμερα, καθώς ἑορτάζομε τόν θρίαμβο τῆς Ὀρθοδοξίας, νά ἀναθεωρήσομε τίς λανθασμένες πτυχές τῆς ζωῆς καί τῶν ἐπιλογῶν μας. Νά ἔχομε ἐμπιστοσύνη στήν Ἐκκλησία, ἡ ὁποία μπορεῖ νά διακρίνει καί νά διασφαλίσει τό ἀληθινά Ὀρθόδοξο ἀπό τό «δῆθεν», τό αὐθεντικό ἀπό τό ψεύτικο, τό πνευματικά ὑγιές ἀπό τό ἄρρωστο, τό ἐνάρετο ἀπό τό ὑποκριτικό».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος αφού αναφέρθηκε εις την Εγκύκλιο της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, σημείωσε: «Η Ορθοδοξία δεν είναι ένα ταξίδι από θριάμβους και δόξες, αγώνες και κατακτήσεις, ούτε ένα ιστορικό πέρασμα στο χθές. Πολλώ δε μάλλον δεν είναι συντήρηση, όπως κάποιοι ενορχηστρωμένα και μεθοδικά προσπαθούν να πείσουν, αλλά ζωή και παράδοση, καθώς η αυθεντικότητα της καθορίζεται από την κίνηση της και όχι από την στατικότητα της», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, καλώντας το πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει και τους αύλειους χώρους της Μονής, όπως παραμείνει σταθερό στα πίστη των πατέρων μας, τα ιερά και τα όσια του Γένους.

Εν συνεχεία εις την παρακείμενη Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης ακολούθησε ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός του Ιδρύματος που εφέτος είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς το Ίδρυμα εορτάζει την 50επέτειο διαλογικής πορείας και διακονίας του. Κεντρικός ομιλητής της ημέρας ο Ελλογ. Δρ. Αλέξανδρος Παπαδερός, πρώτος και επί 40ετία Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Γωνιάς και στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Οι 50 εορτασμοί, Μνήμη-Ευχαριστία-Ευχή».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook