Κάποιοι χαρακτηρίζουν ως μεγάλη επιτυχία την (πρόταση) ενοικίασης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ξεχνώντας πως οι ίδιοι διεκδικούσαν την άνευ όρων παραχώρησή του.

Κάποιοι πανηγυρίζουν για την εφαρμογή ενός μνημονιακού Νόμου  «αξιοποίησης» της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων, χειρότερου από τον προηγούμενο, ξεχνώντας πως οι ίδιοι είχαν ως «λάβαρο» την κατάργηση των μνημονίων.

Κάποιοι ξεκίνησαν ήδη την συζήτηση για τις χρήσεις της έκτασης των περίπου 53 στρεμμάτων , με τις «πρωτοβουλίες» και τους πολλούς να μιλούν για ένα μεγάλο πάρκο με παιδικές χαρές και άντε ένα αναψυκτήριο και με κάποιους , όπως ο δήμαρχος, να μιλούν και για «άλλες υποδομές – χρήσεις»  όπως μεταφορά εκεί  των γραφείων κάποιων υπηρεσιών του δήμου.

Βέβαια, ο δήμαρχος στην εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο, είπε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία μάλλον πέρασαν στα ψιλά.

Τι είπε με δύο κουβέντες;

Ότι για τις χρήσεις θα προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διαβούλευση για την τελική πρόταση η οποία θα ενσωματωθεί στο  «πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης »  το οποίο μαζί με την «οικονομοτεχνική μελέτη»  θα πάει προς έγκριση  στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου στην συνέχεια να υποβληθεί στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) και στην συνέχεια να εγκριθεί τελικά από το  Συμβούλιο Άμυνας!

Με απλά λόγια, σύμφωνα με τον μνημονιακό Νόμο για την ΥΠΑΑΠΕΔ (που είναι αντίστοιχη με το ΤΑΙΠΕΔ), ο ιδιοκτήτης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου θα έχει και τον τελικό λόγο για το τι θα γίνει στα 53 στρέμματα, προκειμένου να συμφωνήσει με την ενοικίαση του χώρου στον Δήμο!

Πράγματι μεγάλη επιτυχία η «συμφωνία» του δημάρχου Χανίων , τον οποίο – αν υλοποιηθεί – οι Χανιώτες θα τον «ευγνωμονούν»  αιωνίως  (99 χρόνια).

Υ.Γ. : Και μην ακούσω ή διαβάσω για “πιέσεις” και “διαπραγματεύσεις” για το θέμα των χρήσεων, γιατί τα “αποτελέσματα” τα βλέπουμε….

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook